Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στον Καναδό πρέσβη: 

Δεν θέλουμε να γίνουμε «Σκουριές» 


Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα είχε την τιμητική του στην συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα, στην οποία ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης ξεκαθάρισε στον πρέσβη ότι οι πολίτες της Θράκης δεν επιθυμούν να γίνει ο τόπος τους... Σκουριές.  

 Ο πρέσβης από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία, αλλά την Καναδική κυβέρνηση, η οποία εγγυάται για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της πολυεθνικής εταιρείας «El Dorado Gold», μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ. 


Ο δήμαρχος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος, λέγοντας ότι η επένδυση είναι η απόλυτη καταστροφή για την περιοχή και οποιαδήποτε άλλη απόφαση στην περιοχή θα τους βρει μπροστά τους. «Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να αναπτύξουμε εδώ την αλιεία μας, την κτηνοτροφία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε να προκόψουμε. 

Αν πραγματικά εκτιμάτε τον ελληνικό πολιτισμό, αφήστε μας ήσυχους και καθαρούς. Δεν μπορούμε άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης 

Από τη μεριά του, ο πρέσβης του Καναδά διεμήνυσε στον δήμαρχο πως η συγκυβέρνηση έχει ήδη παραχωρήσει την περιοχή Περάματος της Αλεξανδρούπολης στην εταιρεία και το έργο θα προχωρήσει κανονικά προκαλώντας την «έκρηξη» του δημάρχου Αλεξανδρούπολης. 

«Εσείς θα πάρετε το χρυσό, τους 450 τόνους, και εμείς θα κρατήσουμε το κυάνιο, για ποιο λόγο να το κάνουμε αυτό; Μπορεί να υπήρξαν κακές πολιτικές, κακές επιλογές στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά έχουμε ήλιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε γεωργία, έχουμε κτηνοτροφία, έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε εκείνους αληθινά τους τομείς που μπορούμε και, όταν κύριε πρέσβη έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε και το χρυσό, γιατί δεν λέμε "όχι" στην εκμετάλλευση του χρυσού, λέμε "ναι", αλλά στην κυάνωση λέμε απόλυτα "όχι". 

Όταν θα μπορέσουμε, εμείς οι Έλληνες να βγάλουμε το χρυσό μας, χωρίς κυάνιο, να το βγάλουμε εμείς για εμάς, δεν υπάρχει λόγος να το δώσουμε σε εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: