Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σφυροκοπήθηκε ανελέητα από την αριστερά η πολιτική πτώχευσης του Ελληνικού λαού..


Σε φυγή τράπηκαν τα καθεστωτικά πολιτικά ρεμάλια όταν η αριστερά τους φυλομετρούσε τα εγκλήματα που δια του προϋπολογισμού θα διαπράξουν κατά του λαού.

Άδειασε η αίθουσα για να πλημμυρίσει στα "ναι σε όλα" κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και να ναυαγήσουν οι φέροντες στην πολιτική ασυνειδησία..


Θα αναφερθώ σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα δεδομένου ότι επικάλυπταν ο ένας τον άλλον κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών τους πυρών τόσο που πλέον γίνεται ολοκάθαρο πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραιτηθεί της στήριξης μιας έωλης ιδέας όπως η ΕΟΚ τότε η αριστερά θα μπορεί να κατέλθει ενωμένη και στιβαρή για να διεκδικήσει την εξουσία στο περιεχόμενο της ονομασίας του λαού και όχι απλώς στο όνομά του.



Γιώργος Μαρίνος, ΚΚΕ: «Κρύβουν μελετημένα ότι η ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων, η πτώχευση του λαού δεν αφορά τη σωτηρία της πατρίδας, όπως ισχυρίζονται, αλλά την αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως "πολιτική Λερναία Ύδρα με τρία κεφάλια: το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ", όπου "το ένα δαγκώνει το άλλο, το σώμα τους, και τον ελληνικό λαό", ενώ τον Λουκά Παπαδήμο τον χαρακτήρισε ως "ανομιμοποίητο πολιτικό πρόσωπο".

Ο Γ. Πρωτούλης ΚΚΕ για τις διαρθρωτικές αλλαγές: «Αποτελούν έναν καθοριστικό παράγοντα για εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης βασισμένου στις επενδύσεις και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει αυτό που γίνεται σήμερα στην "Ελληνική Χαλυβουργία", όπου ο βιομήχανος απαιτεί να μπουν οι εργάτες μέσα στο χυτήριο, στα τμήματα ελασμάτων και πλέγματος, με 500 ευρώ. Αυτό είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Θοδωρής Δρίτσας ΣΥΡΙΖΑ : Σε μία οικονομική κρίση είναι αδιανόητη η λιτότητα σε μισθωτούς, συνταξιούχους και φτωχά στρώματα, η ασυδοσία των τραπεζών και η προσδοκία της ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, σημείωσε ο Θοδωρής Δρίτσας και επεσήμανε ότι αυτά τα "αδιανόητα" είναι "το Ευαγγέλιο" του Προϋπολογισμού και των τριών κομμάτων που τον ψηφίζουν.

Θανάσης Παφίλης: «Είναι κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Το χρέος είναι συνέπεια, είναι σύμφυτο με το ίδιο το σύστημα. Από πού δημιουργήθηκε; Από τους υψηλούς μισθούς; Από τις υψηλές συντάξεις; Από την υπερκατανάλωση; Μα, τι λέτε τώρα; Και αυτά περί Μεταπολίτευσης, ότι φταίει η Μεταπολίτευση; Ο,τι κέρδισε ο εργαζόμενος όλα αυτά τα χρόνια, τα ελάχιστα, που θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολύ περισσότερα, του φορτώνετε ότι φταίει αυτός».

Ευαγγελία Αμανατίδου ΣΥΡΙΖΑ: "Ο Προϋπολογισμός αποτελεί μέρος του γενικότερου πακέτου μέτρων της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου πολυετούς Μνημονίου που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου", τόνισε η Ευαγγελία Αμμανατίδου, σημειώνοντας ότι την κρίση πληρώνουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι άποροι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: