Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οργισμένη αντίδραση Πούτιν κατά της Χίλαρυ

Δύσκολοι Βλαντιμίρ οι καιροί για Τσαρικούς πρίγκιπες..

Την οργισμένη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσε η δήλωση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, για ενδεχόμενη νοθεία στις ρωσικές εκλογές.


«Με τα περί νοθείας η Χίλαρι Κλίντον «έδωσε σήμα» στους αντιπάλους μου. Οι αντίπαλοι μου το άκουσαν, και με την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησαν στις δραστηριότητές τους» φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.


Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν κεφάλαια από το εξωτερικό για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς το κόμμα του Πούτιν αναδείχθηκε μεν πρώτο, αλλά υπέστη σημαντικές απώλειες στα ποσοστά του.


Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» για τη διεξαγωγή των ρωσικών εκλογών, με την Κλίντον να υπονοεί ότι δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες.



Την Τετάρτη, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε την ακύρωση των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία και την επανάληψή τους, ενώ ο ΟΑΣΕ σε έκθεση του κάνει λόγο για παρατυπίες. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πολίτες εκφράζουν την ετοιμότητά τους να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου αναμένεται να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ρωσικής κυβέρνησης.


Χιλιάδες είναι οι δηλώσεις συμμετοχής σε σελίδα του Facebook που καλεί σε (εγκεκριμένη από τις Αρχές αλλά μόνο για 300 άτομα) διαδήλωση στην Πλατεία της Επανάστασης το Σάββατο.


Περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι δήλωσαν ότι θα παραστούν σε αντίστοιχη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε περίπου 80 ρωσικές πόλεις.


Με την ανησυχία στο Κρεμλίνο να αυξάνεται, οι Πούτιν και Μεντβέντεφ συναντήθηκαν ήδη με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφασιστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: