Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μπεχράκης λαύρος κατά του τσιγάρου..

Ποιος σας είπε ότι η βλακεία είναι αποκλειστικό προνόμιο των αναλφάβητων;


Ο άνθρωπος είναι διαγνωσμένος παπάρας.. (παπάρας=μαλακός μαλθακός)
Με μελέτες ινστιτούτων διαγνωσμένου κύρους όπως της Γαλλίας και με έρευνες δεκαετιών Αμερικανικών πανεπιστημίων, 

που έχουν αποφανθεί περί της ανυπαρξίας του παθητικού καπνιστή και μόνο της ύπαρξης αντι-παθητικού αντι-καπνιστή, επιμένει μέσα από τον Ελληνικό μικρόκοσμό του στην αφαίρεση και της τελευταίας μας απόλαυσης.


Πρόκειται περί του γνωστού (παλιότερα και βουλευτού της ΝΔ) καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη ο οποίος προτείνει: Αύξηση στην τιμή των τσιγάρων κατά 2 ευρώ, για να μειώσει κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών και να προσθέσει … στο κράτος έσοδα 440 εκατομμυρίων έως 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ!!



Πρόταση την οποία εξαπέλυσε κατά παντός υπευθύνου και ανευθύνου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το θέμα του οποίου ήταν: «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», το οποίο πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. (μήπως ένα συνέδριο υπό τον τίτλο για έναν κόσμο δίχως ηλιθίους ή και δωσίλογους θα ήταν επωφελέστερο για την υγεία μας;)

Γιατί δεν μπορεί.. Χώρια της στήριξης με αποπροσανατολιστικά συνέδρια που προσφέρουν αφειδώς στο καθεστώς, 
προχωρούν και σε βλακώδεις προτάσεις οι οποίες σας βεβαιώ ότι οσονούπω θα φέρουν την κόκα ή το χασίς πολύ ποιο κοντά στο πορτοφόλι μας ή μήπως σε αυτό στοχεύουν.. 

Για να μην σχολιάσω πως από την μείωση των πωλήσεων θα πολλαπλασιάσει τα έσοδά του το κράτος επειδή μόνον κατά τα μαθηματικά του μπεχράκη και μόνο εντός του κρανίου του μπορεί αυτό να μετεωρίζεται...

Είπε κι άλλα όμως. Ασυγκράτητος ήταν όπως κάθε Μπεχράκης που σέβεται τον εαυτό του. Πως τα ακριβά τσιγάρα, κατά 2 ευρώ, μπορούν, να αποτρέψουν 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με την καπνιστική συνήθεια. 

Και πότε αυτά; Καταμεσής μιας περιόδου η ασφυκτική οικονομική πίεση αν δεν οδηγεί σε νέους πελάτες των καπνοβιομηχανιών σπρώχνει βίαια τις δεινοπαθούσες κοινωνίες των νέων στον παράδεισο των παραισθητικών ουσιών..
Η βλακεία είναι ανίκητη.. (Shiller)

Δεν υπάρχουν σχόλια: