Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το μαύρο τοπίο της μαύρης τριμερούς ενημέρωσης !!!

ΟΙ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ: «Ανοίγει διάπλατα, πλέον, η πόρτα για μαζικές απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο μετά και την επιστολή - σημείωμα που απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας προς την τρόικα»
(το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΦΑΓΗ! «Περισσότερους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν το 2012 εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες (...) Πολλοί φορολογούμενοι κινδυνεύουν να φορολογηθούν όχι με βάση τα πραγματικά εισοδήματα που απέκτησαν, αλλά για μεγαλύτερα εισοδήματα, τα οποία θα υπολογιστούν με την εφαρμογή των νέων τεκμηρίων διαβίωσης. Τα τεκμήρια αυτά απειλούν χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ΙΧ (...) Είναι προφανές ότι η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια είναι ένα άδικο και ισοπεδωτικό μέτρο από το παρελθόν. Καθίσταται όμως αναγκαίο εξαιτίας της αδυναμίας του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού να επιτελέσει το έργο του»
(από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: «Αξίζει να σκεφθεί κανείς - ή μάλλον να φανταστεί - πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα: Υπό την καθοδήγηση του σημερινού σοβαρού και αξιόπιστου πρωθυπουργού της (...) ξεκινά η υλοποίηση σωρείας ιδιωτικοποιήσεων (...) Το μειωμένο κόστος παραγωγής και η πιο ευέλικτη αγορά εργασίας αρχίζουν να προσελκύουν ξένους επενδυτές, οι οποίοι σπεύδουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους (...) τα αστικά κόμματα καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις αναλαμβάνοντας εκ των προτέρων το όποιο πολιτικό κόστος (...) οι εκλογές αναδεικνύουν ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα με ευρεία πλειοψηφία»
(από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: