Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κερδοσκοπία χωρίς έλεος

Μεταφέρουν στο αριστοκρατικό κηφηναριό όσα αρπάζουν από τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους..

Εκθεμελίωση ακόμη και των βασικών καπιταλιστικών κανόνων που θέλουν την απουσία ζήτησης να μειώνει τις τιμές αλλά και πλήρης δικαίωση του Μαρξ πως οι τιμές προσδιορίζονται αποκλειστικά από την ανάγκη της αγοράς και της πώλησης ενός προϊόντος. Γάλα στα παιδιά θα πάρεις θέλεις δεν θέλεις δηλαδή..

Εκεί σε βρίσκει το ασύδοτο βιομηχανικό κεφάλαιο και προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία σε όλα τα βιομηχανικά εμπορεύματα, (κυρίως τα βασικά είτε εν επαρκεία είτε εν ανεπαρκεία αγαθά) τη στιγμή κατά την οποία οι μισθοί και οι συντάξεις σφαγιάζονται ανηλεώς από τις πολιτικές του μνημονίου, ενώ η κρίση πλήττει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία (πρόκειται για τις τιμές στις οποίες πωλούν οι βιομήχανοι στο χονδρικό εμπόριο), σε ετήσια βάση το Νοέμβρη του 2011 σημείωσαν αύξηση 7,4%(!), έναντι αύξησης 5,9% που σημειώθηκε την αντίστοιχη περίοδο του 2010.


Από τη σύγκριση της μέσης δωδεκάμηνης περιόδου προκύπτει ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7,9%(!) έναντι αύξησης 6,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.

Τέλος, από τη σύγκριση της μηνιαίας περιόδου Νοέμβρης προς Οκτώβρη προκύπτει αύξηση τιμών 0,7%, έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: