Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επέστρεψαν από την Κίνα οι χρυσές πριγκεπέσσες μας

Με τα χρυσά μετάλλια κρεμασμένα στο λαιμό τους, οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες του πόλο , οι «13 θεές του Ολύμπου» όπως τις χαρακτήρισαν τα κινέζικα ΜΜΕ, επέστρεψαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Ελλάδα.


Στο αεροδρόμιο τις περίμεναν δακρυσμένοι και περήφανοι οι δικοί τους άνθρωποι και με το που είδαν τις «χρυσές» κοπέλες του Γιώργου Μορφέση, τις «έπνιξαν» στις αγκαλιές τους.


Μετά από ταξίδι 17 ωρών, οι 13 κοπέλες που έκαναν τον Εθνικό Ύμνο να ακουστεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού σπορ, ξέσπασαν σε λυγμούς βλέποντας τους συγγενείς και τους φίλους τους να τις περιμένους με δώρα και σημαίες.



Μία... ξεχωριστή συνάντηση είχε η Κική Λιόση. Την αρχηγό της Εθνικής περίμεναν στο αεροδρόμιο τα σκυλιά της, τα οποία είχαν να τη δουν δύο μήνες και δεν έκρυβαν τη χαρά τους.


"Θέλουμε κι άλλα μετάλλια και τρόπαια! Δεν σταματάμε! Θέλουμε και χρυσό στους Ολυμπιακούς! Ολοι οι αθλητές θέλουν κι άλλα", σημείωσε η αρχηγός της Εθνικής.


Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ρουμπέση, πρώτη σκόρερ της Εθνικής στην Κίνα, σημείωσε: "Όταν μπήκαμε στην τετράδα, όταν νικήσαμε την Ολλανδία, ξέραμε ότι θα πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε μία οικογένεια με 13 γυναίκες και δύο άνδρες, αυτό φέρνει τις επιτυχίες. Τώρα θέλουμε ένα ολυμπιακό μετάλλιο, γιατί όχι και το χρυσό"...


Από πλευράς Πολιτείας το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Εκδήλωση προς τιμήν τους, αλλά και προς τιμήν των υπόλοιπων αθλητών που διακρίθηκαν στη Σανγκάη θα γίνει αύριο, στο "Ελ.Βενιζέλος", με την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: