Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ενέργεια: Για λογαριασμό τους ψηφίζουν και λογαριασμό αποδίδουν!

Τις ψήφισαν τελικά.
Παρά τις επισημάνσεις για ιδιοτελείς και φωτογραφικές τροπολογίες.
Παρά τις ηχηρές ενστάσεις της αριστεράς για παραχώρηση του όλου της εθνικής ανεξαρτησίας.


Στις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ενεργειακές αγορές και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αναφέρομαι.


Σύμφωνα με αυτές συμπούμπουλος ο ορυκτός πλούτος της χώρας παραχωρείται στην αλητοελιτοκρατία. Ό,τι υπάρχει μέσα στη γη και κάτω από αυτή, όπως και τα, ανεκτίμητης αξίας και τιμής, βασικά ενεργειακά δίκτυα της χώρας.


Ο έλεγχος μετατοπίζεται πλέον καθαρά στεγνά, ακόμη και από αυτό το κράτος πρόνοιας του κεφαλαίου στα μονοπώλια του κεντρικοευρωπαϊκού άξονα. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες της ενέργειας.


Και πως το ψήφισαν μετά φανών και λαμπάδων ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ;
Με ένα αναιμικό και ψευδεπίγραφο αντάλλαγμα που τους πρόβαλλε ως κόκαλο σε σκυλιά η κυβέρνηση..


Για να παγιδεύσουν έναν ολόκληρο λαό ανάμεσα στα προσδοκώμενα υπερκέρδη των πολυεθνικών, τις στρατηγικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, την ένταση των ενεργειακών αντιπαραθέσεων Ευρώπης, Ρωσίας, ΗΠΑ, Κίνας, Ινδίας. 

Η Ελλάς έχει απαλειφθεί των αναφορών τους και οσονούπω και του χάρτη.



Γιατί από τούδε και στο εξής, θυμηθείτε το, η παροχή της απαραίτητης για τον πολιτισμό ενέργειας θα αντικαταβάλλεται με χρυσό και με τους απασχολούμενους σε αυτή να μοιάζουν τρόφιμοι φυλακών σε καταναγκαστική εργασία.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών υπάλληλοί τους είναι.


Για λογαριασμό τους ψηφίζουν και λογαριασμό αποδίδουν.


Όμως να το πούμε ξανά.
Η ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο.


Το ενδεχόμενο εκμετάλλευσής τους είναι...
Επειδή, όπως είπε στη Βουλή και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,
«οι επενδύσεις γίνονται εκεί που συμφέρει σε κάθε φάση και σε κάθε περίοδο την κερδοφορία».


Η κυβέρνηση κάνει λόγο για μεγάλο δημόσιο κέρδος από το τίμημα των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης. Ώπα.. Το πού πηγαίνουν τα δημόσια έσοδα είναι πλέον γνωστό σε όλους.


Και στην περίπτωση που ανέλθει επί του πρωθυπουργικού θώκου ο έτερος καπαδόκης εξ’ αιτίας της δεδηλωμένης θέσης του για αποφορολόγηση των επιχειρηματικών μεγαθηρίων, έσοδα τέλος.


Μα ακόμη κι αν στα απορρίμματά τους διαφύγουν κάποια, με αυτά δεν θα καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Θα επιστρέφονται στις εταιρείες, αφού από αυτές θα αγοράζουμε το δικό μας πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στις τεχνητά διογκωμένες, από αυτές, τιμές.


Δίκτυα ηλεκτρισμού και αερίου, ορυκτός πλούτος, υδρογονάνθρακες, άνεμος, ήλιος και νερά...


Αυτά αξίωσε και θα αρπάξει δια νόμου η αλητοελιτοκρατία, αυτά τους δίνει η κυβέρνηση, βαθαίνοντας την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: