Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Και το άλογο μπορεί να πετάξει!

Οι τύποι είναι ανεκδιήγητοι. 
Κορυφαίος υπουργός, βλέποντας το νέο υπουργικό συμβούλιο στην πρώτη συνεδρίασή του την Παρασκευή το μεσημέρι, έκανε την εξής παρατήρηση: 


«Η νέα κυβέρνηση είναι πιο πολιτική, με την έννοια ότι δεν συμμετέχουν σ' αυτήν διάφοροι σύμβουλοι του πρωθυπουργού και τεχνοκράτες, είναι πιο ενωτική γιατί συμμετέχει το όλον ΠΑΣΟΚ και δείχνει ικανή ν' ανταποκριθεί σ' οποιοδήποτε δύσκολο σενάριο».. 


Πραγματικά ηττάσαι στην βλακεία τους ή καταθλίβεσαι στην αμετροέπειά τους. Ομιλούν για το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου από το οποίο απουσιάζει η μηχανή. Ο λαός. Κι αν το δύσκολο σενάριο που υπαινίχθηκε ο συγκεκριμένος υπουργός (στην ομάδα Βενιζέλου ανήκει) είναι οι εκλογές, διερωτώμαι πως της μηχανής
απούσας δεν θα βαλτώσουν!


Σε τι ελπίζουν λοιπόν; Ακούστε για να τιναχθούν οι πόροι σας σαν πευκοβελόνες από τα νεύρα σας. Στο ότι την ίδια συνταγή (μνημόνιο) ένας άλλος μάγειρας μπορεί να την καταστήσει πιο εύπεπτη και εύγεστη έτσι ώστε τα δημοσκοπικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος να βελτιωθούν, για να εισέλθουν στον εκλογικό στίβο με αξιώσεις! 


Κατόπιν αυτών δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι μας εκλαμβάνουν ως ντιπ για ντιπ ηλιθίους κάτι που η μετεκλογική νεκροψία νεκροτομή -και όχι οι δημοσκοπήσεις- θα δείξουν, ή ότι πιστεύουν πως και το άλογο μπορεί να πετάξει!


(εν συντομία: κάποτε ένας βασιλιάς υποσχέθηκε χάρη σε εκείνον τον μελλοθάνατο, που θα έκανε το άλογό του μέσα σε ένα χρόνο να πετάξει. Εμφανίστηκε ένας προς γενική κατάπληξη όλων και στο ερώτημα του συγκρατούμενού του πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, απάντησε: Σε ένα χρόνο μπορεί να μην ζει ο βασιλιάς, ίσως και να μην ζω εγώ, και στο τέλος τέλος σε ένα χρόνο μπορεί και το άλογο να πετάξει!)


Κατά συνέπεια στο μόνο που μπορεί να ελπίζουν είναι πως σε ένα χρόνο ο λαός μπορεί και να έχει ολικά αποδημήσει επομένως θα επανεκλεγούν μεταξύ τους δια βοής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: