Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΠΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ;

Αίμα Σέρβων πατριωτών ζητούν ακόμη και μετά την σύλληψη Μλάντιτς τα μαύρα κοράκια της Χάγης.. 


Η Σερβία μπορεί να εκπλήρωσε μια από τις βασικότερες υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του, Σερζ Μπράμερτζ, 


αλλά μιλώντας ως βασιλικός επίτροπος απέναντι σε υπηκόους του προτεκτοράτου του, 
που υποτίθεται ότι συνθέτουν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Και για να μην υφησυχάζουν οι Σέρβοι στην αμέσως επόμενή του παράγραφο Ο Μπράμερτζ επισήμανε, 


ότι το Βελιγράδι βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με το «βασανιστικό ερώτημα» του πώς ο Μλάντιτς κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.Και για να μην κλωτσήσουν τ' άλογά του τα τάϊσε με την ζαχαρίτσα της ΕΕ στην στιγμή.



Η συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο είναι ένας κρίσιμος όρος για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μλάντιτς, ο επονομαζόμενος «χασάπης των Βαλκανίων», για το ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-5), συνελήφθη στις 26 Μαΐου στη Σερβία και παραδόθηκε στη Χάγη, όπου την Παρασκευή εμφανίστηκε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.


«Με τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς η Σερβία (...) εκπλήρωσε μια από τις βασικές υποχρεώσεις της απέναντι στο Δικαστήριο. Το γεγονός είναι ότι παρέμενε ασύλληπτος επί 16 χρόνια», είπε ο εισαγγελέας ενώπιον των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΠΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: