Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Θαλασσοταραχή ή αλλιώς "κλύδων" (αναμπουμπούλα) στο υπουργικό..

Αλίευσα δυο τρία εξόχως χαριτωμένα από τον σημερινό Τύπο. 


Το ένα αφορά τον Παπουτσωμένο γάτο της ΕΛΑΣ. Αυτόν που εθλίβη από τις Ματατζίδικες υπερβολές κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις του κέντρου και ξέρετε ποιες. Εκείνες που ευθέως θέτουν εν αμφιβόλω την εξουσία τους. 


Λαμβάνοντας τον λόγο επί του τελευταίου και όχι έσχατου δυστυχώς υπουργικού συμβουλίου, έθεσε θέμα επικοινωνιακής στρατηγικής για την αποδοχή του μνημονίου αριθμός δύο.. 


(πακέτο με το ζάπειο πάνε τα μνημόνια) 


Δηλαδή αν έβαζαν μια δόση κεράσια παραπάνω στην τούρτα με τα σκατά πιθανώς και να την τρώγαμε.. Εντάξει πλέον δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για βαθμό της μαλακίας που κουβαλάμε. 



Αλλά δεν φοβάται ο εν λόγω υπουργός μήπως και υποστούμε ένα είδος αντιστροφής του πεπτικού μας συστήματος και τα ξεράσουμε πάνω τους.. Λέω μήπως..

Το δεύτερο αφορά το γνωστό ανδρείκελο επί του οποίου το πρακτορείο Bloomberg απέδωσε έναν αξιοπρόσεκτο χαρακτηρισμό. 



«Τελευταίο μνημονιακό πρωθυπουργό της Ευρώπης» τον βάφτισε κατά την προσπάθεια παραλληλισμού του με τους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Για να καταλάβω.. Ο πρώτος ποιος ήταν δηλαδή; 


Και γιατί, με δεδομένη την Πορτογαλία, δεν τον ενέτασσε στην προτελευταία θέση.. Μήπως επειδή επί της τελευταίας έτσι κι αλλιώς επικρατεί συνωστισμός;

Και το τρίτο και το καλλίτερο. 



 ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης κι εγώ που είμαι γεννημένο καθίκι βάζοντας το διεστραμμένο μου μυαλό σε λειτουργία, 


κατάληξα σε τρεις εκδοχές για την αιτία της αιφνίδιας μεταμέλειάς του. 


 Πρώτον μπορεί να ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός ο Πεταλωτής κατά την περιγραφή των συναισθημάτων του στην επί της Αργυρούπολης περιπέτειά του. Λόγος παραδεκτός. 


Δεύτερον πως η συγνώμη είναι απλώς ένα βήμα καθαρισμού του πολιτικού του μητρώου έτσι ώστε να έχει περιθώρια εκτροπής ξανά. Λόγος απορριπτέος. 




Και τρίτον στον τόπο αυτό ως όλοι γνωρίζετε από τότε που εφευρέθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: