Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το μνημόνιο του χρηματιστηρίου ...

Ποιος είναι αυτός που λέει ρε λαμόγια ότι το μνημόνιο απέτυχε; 


Ξέρω.. Όλοι αυτοί οι αχόρταγοι που βλέπουν ότι τα περιθώρια να αυξήσουν την ισχύ και την ταχύτητα άντλησης του κοινωνικού ιδρώτα είναι ακόμη πολλά. 


Δηλαδή οι ίδιοι! Τα βυτιοφόρα των αχόρταγων. 


Και για να δούμε αν όσα γράφω προκύπτουν εκ της κάποιας πολιτικής εμπάθειάς μου κατά πολιτικών προσώπων όπως με κατηγόρησε συνάδελφος οικονομικής εφημερίδας, 


θα προβάλλω ευθύς αμέσως στοιχεία σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιρών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


Λοιπόν έχουμε και λέμε. 



Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του χρηματιστηρίου η μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων αύξησε τα κέρδη τους δεδομένου ότι: 


οι ίδιες οι εταιρίες μιλούν για αύξηση μεγαλύτερη του 15% μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Να σημειώσουμε ότι στον πίνακα αυτών των κερδών αναφέρονται οι 77 εταιρίες δηλαδή το 80% του συνόλου των εισηγμένων. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη δεν προέκυψαν από την αύξηση των πωλήσεων αλλά από την ισόποση μείωση του λειτουργικού κόστους. Στην υγειά των μετόχων δηλαδή ο ιδρώτας των εργαζομένων. Από τις 77 εταιρείες οι 49 είναι κερδοφόρες και μάλιστα από αυτές οι 22 βελτίωσαν τα κέρδη τους και 20 τα μείωσαν. Από τις 28 ζημιογόνες, οι δέκα είχαν μείωση ζημιών και μόνο 7 αύξηση ζημιών. 


 Ποιος είπε ρε λαμόγια ότι το μνημόνιο απέτυχε..


Δεν υπάρχουν σχόλια: