Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ότι πάρεις ένα δίφραγκο

 

 Μέρες ιστορικές ή μήπως Αριστοφανικές. Καλείται ο αδιαμόρφωτος πολιτικά ΝεοΈλλην να τροφοδοτήσει το υπερεγώ του με την επιλογή για πολλοστή φορά αρχηγού της καθ’ υπόθεση εργασίας κεντροαριστεράς. Άντε.. Και ποιος είναι αυτός ο μεταμοντέρνος Έλλην;


 

 

Το «ψυχολογικό και νοοτροπικόεποικοδόμημα»της ψηφιακής διαχείρισης ενός ακαθόριστου και «πλαστικοποιημένο» πλούτου που και αυτό λεηλατήθηκε. Που κατέστη μετανάστης στον τόπο του. Κωπηλάτης σε γαλέρα του παγκοσμιοποιημένου κτήνους και της δια βίου μάθησης. 

Σήμερα στη μια δουλειά αύριο στην άλλη, σήμερα στη μια «χώρα» μεθαύριο σε μια άλλη, πολύγλωσσος, ουδέτερος, τουριστικός, πολιτικός νομάς, καταναλωτικός . 

Και καλείται να επιλέξει από την Ψιττάλεια της ανακύκλωσης πολιτικών λυμάτων. Ένα δίφραγκο ότι πάρετε. Κάποιοι σπάνε πλάκα. Γιατί υποχρεώθηκαν εκ της αηδίας να στρέψουν την πλάτη στην πολιτική. Αγνοούν όμως ότι εκ παραλλήλου και κατά τον τρόπο αυτό, εγκατέλειψαν την ζωή τους στους πολιτικούς. 

Τη συνδρομή της δημοσκοπικής και μιντιακής παράγκας ψηφίζουν.. Ανίερες οι συγκρίσεις με το παρελθόν. Ακόμη και εκείνου του μεταπολιτευτικού Καραμανλή. Ανεξαρτήτως της αντιπαλότητάς του με την αριστερά, είχε θέσεις, αρχές και πυγμή να τις επιβάλλει, έστω υποκλέπτοντας την λαϊκή συναίνεση. 

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου περιττή κάθε αναφορά. 

Η αίγλη της αξίας του υπερέβη κάθε προσδοκία. Με το λαϊκό ένστικτο να τον καθιερώνει ως τον δημοφιλέστερο ηγέτη των μετεπαναστατικών χρόνων. 

Για να τους ακολουθήσουν πολιτικές καρικατούρες. Από την Σημιτομαϊμού ως τον σημερινό και γνήσιο απόγονο του Εφιάλτη μερικά πολιτικά σκηνικά άλλαξαν σε σενάρια déjà vu. 

Τυχοδιώκτες και τυχάρπαστοι οι πρωταγωνιστές. Ανθρωπότυποι γέννες των μιντιακών μηχανισμών που πλασάρουν επικοινωνιακούς θορύβους, περί ενός νόμου και ενός άρθρου. Και παπαριές περί «ελευθεριών», «δικαιωμάτων», «παιδείας», «εξέλιξης», «ριζοσπαστισμού» και «ανατροπής». 

Ισορροπούν μεταξύ της ανικανότητας και του δωσιλογισμού. Η καπιταλιστική βιτρίνα του κήπου με τα αμερικανικομητροπολικά φίδια. Που στοχεύουν σε μια ως μη οφείλετο ελεγχόμενη ψήφο η οποία μετριέται ενώ όφειλε να ζυγίζεται. 

Άντε γαμηθείτε όλοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: