Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟΝ ΟΥ ΠΟΙΕΙ..

 Η παγκόσμια μητροπολιτική μαφία των ΗΠΑ στέλνει ενισχύσεις υπερτεχνολογίας στο Ισραήλ.. Διεθνές δίκαιο: Απαγορεύεται να σκοτώνεις. Γι’ αυτό, όλοι οι δολοφόνοι τιμωρούνται, εκτός αν σκοτώνουν σε μεγάλους αριθμούς και υπό τον ήχο σαλπίγγων. 


 

Τι είναι το αμερικανικό σύστημα Thaad που θα ενισχύσει την άμυνα του Ισραήλ 

• Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στον Λίβανο με απρόβλεπτες συνέπειες 

Ηκυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να στείλει ένα προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα στο Ισραήλ μαζί με αμερικανικά στρατεύματα για να ενισχύσει την άμυνα του κορυφαίου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Κυριακή και μετέδωσε η Wall Street Journal. 

• Η ανάπτυξη του συστήματος Thaad, ενός επίγειου συστήματος αναχαίτισης που έχει σχεδιαστεί για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων, θα σηματοδοτούσε σημαντικό βήμα στις αμερικανικές προσπάθειες να προστατεύσουν άμεσα το Ισραήλ από εχθρική επίθεση. 

Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ μπορεί να καθορίσει τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και να εντείνει τις ανησυχίες για κλιμάκωση ενός περιφερειακού πολέμου. 

«Κατόπιν εντολής του προέδρου, ο υπουργός Άμυνας Lloyd James Austin εξουσιοδότησε την ανάπτυξη του συστήματος Terminal High-Altitude Area Defense (Thaad) και σχετικού πληρώματος αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ισραήλ για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αεράμυνας του Ισραήλ μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του Ιράν στις 13 Απριλίου και ξανά την 1η Οκτωβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. 

«Το σύστημα THAAD θα ενισχύσει το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ». Κάθε σύστημα Thaad αποτελείται από έξι εκτοξευτές τοποθετημένους σε φορτηγά, 48 αναχαιτιστές, εξοπλισμό ασυρμάτου ραντάρ και απαιτούνται 95 στρατιώτες για να λειτουργήσουν.

 Το Thaad θεωρείται ένα συμπληρωματικό σύστημα στο σύστημα Patriot, αλλά μπορεί να υπερασπιστεί μια ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να χτυπήσει στόχους σε βεληνεκές 150-200 χιλιομέτρων (93-124 μίλια). 

Τι στοχεύουν οι ΗΠΑ στον Λίβανο Εξαιρετικά σημαντικό να σημειωθεί πως μόλις χθες, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανέλυε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν πλέον μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη σύγκρουση Ισραήλ - Χεζμπολάχ στον Λίβανο. 

Πλέον, οι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν περιορίσει αισθητά τις εκκλήσεις τους για κατάπαυση του πυρός, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. 

Η αλλαγή πορείας αντανακλά αντικρουόμενους στόχους των ΗΠΑ που μπορεί να οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή. Από τη μία, καταδικάζουν τη διαρκώς αυξανόμενη σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αλλά παράλληλα επιθυμούν την αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ -που υποστηρίζεται από το Ιράν- και «κάνουν τα στραβά μάτια» στις πολεμικές θηριωδίες του Ισραήλ. 

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα «επωφεληθούν» πρόσκαιρα από την ήττα της Χεζμπολάχ, αλλά η ενθάρρυνση της διευρυνόμενης στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ απειλεί με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις στη Μέση Ανατολή. 

 Για τις ΗΠΑ η ισραηλινή εκστρατεία θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον δύο πρόσκαιρα οφέλη: 

Πρώτον, η αποδυνάμωση της Χεζμπολάχ - η πιο ισχυρή πολιτοφυλακή πληρεξούσιων του Ιράν - θα μπορούσε να περιορίσει την επιρροή της Τεχεράνης στην περιοχή. 

Δεύτερον, η Ουάσιγκτον πιστεύει επίσης ότι η στρατιωτική πίεση θα μπορούσε να αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να καταβάλει τα όπλα και να ανοίξει το δρόμο για την εκλογή μιας νέας κυβέρνησης στον Λίβανο που θα εκδιώξει το ισχυρό κίνημα της πολιτοφυλακής, το οποίο είναι σημαντικός παίκτης στον Λίβανο για δεκαετίες. 

Έτοιμο να απαντήσει δηλώνει το Ιράν 

Το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια κατά της ιρανικής επικράτειας, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. 

Ο Ιρανός διοικητής προέβη σε αυτές τις δηλώσεις καθώς η Τεχεράνη αναμένει ισραηλινά αντίποινα για τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ της 1ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: