Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ

 ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΤΗΛΕΠΛΑΣΙΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΨΙΛΑΛΙΖΕΙ ..


 

Έντονη αντιπαράθεση είχε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον δήμαρχο Λευτέρη Παπαδολούκα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύμη με την υποστελέχωση του τοπικού Κέντρου Υγείας. 

Από το Κ.Υ. του νησιού, ένα κτίριο 1.000 τ.μ., ο δήμαρχος παραπονέθηκε εντόνως γιατί ουσιαστικά υπολειτουργεί και αν και έχει αναβαθμιστεί με ΦΕΚ «δεν έχει βγει ακόμη το οργανόγραμμα». 

Ο κ. Παπαδολούκας διαμαρτυρήθηκε γιατί «εδώ και 22 χρόνια αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της υγείας το νησί που υποδέχεται 500.000 επισκέπτες κάθε σεζόν». 

Τόνισε (OPEN) επίσης ότι στο νησί «έχουμε δύο ασθενοφόρα που παραμένουν όμως ακινητοποιημένα, αφού είναι χωρίς οδηγούς (…). 

Τα προβλήματα είναι πολλά με τον δήμαρχο να είναι καταιγιστικός. 

«Έχουμε δύο αγροτικούς γιατρούς και μία ορθοπεδικό που δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της, αφού το νησί δεν έχει ακτινολόγο και τα περιστατικά πάνε στη Ρόδο. Το Κέντρο Υγείας το Σαββατοκύριακο είναι κλειστό και λειτουργεί μόνο με εφημερία. Δεν μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας χωρίς γιατρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: