Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

 


1804 Πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και εφευρέτης Νικολά Ζοζέφ Κινιό, που θεωρείται ο κατασκευαστής του πρώτου αυτοκινήτου. (ναι μόνο που το φαντάστηκε ως μέσο μεταφοράς και όχι αντικείμενο κοινωνικής προβολής ή ως όπλο ανθρωποκαταστροφής.


1904 Γεννιέται ο Βρετανός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός Γκράχαμ Γκριν.

1958 Η Γουινέα κηρύσσεται ανεξάρτητη από τη Γαλλία. (και στα δικά μας από τους Βησιγότθους)

1964 Αποκαλύπτεται από τον Τύπο ότι στον στρατό κυκλοφορούσε το περιοδικό «Σοβιετολογία» που διηύθυνε ο Γ. Γεωργαλάς, μετέπειτα υφυπουργός της χούντας. (για να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες περί του ποιος σχεδίασε το πραξικόπημα της χούντας και για πόσα χρόνια πριν)

1968 Χιλιάδες Μεξικανοί διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να αρχίσουν στην πρωτεύουσα της χώρας. Η αστυνομία επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και ανοίγει πυρ: 260 διαδηλωτές πέφτουν νεκροί και 1.200 τραυματίζονται. (Οι καθεστωτικοί πραιτοριανοί παντου την ίδια μούρη έχουν)

1975 Η αμερικανική Βουλή εγκρίνει τη μερική άρση της απαγόρευσης αποστολής όπλων στην Τουρκία. (μόλις ένα χρόνο μετά την εισβολή και κατοχή της Κύπρου..Περί αυτής της τιμωρίας εμπαιγμού επρόκειτο..)

1986 Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ινδού πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας του, Ιντιρα Γκάντι. Τραυματίζονται 6 άτομα και ο επίδοξος δολοφόνος χαρακτηρίζεται ψυχοπαθής . (έτσι για την ιστορία: θυμάστε την τύχη της πρωτοβουλίας των έξη --ούτε Νατο ούτε Βαρσοβία-- που είχε οργανώσει ο Αντρέας; Η Γκάντι και ο Πάλμε δολοφονήθηκαν με τους υπολοίπους του Αντρέα συμπεριλαμβανομένου -- ο Ντελα Μαντρίτ του Μεξικού, ο Ραούλ Αλφοσίν της Αργεντινής και ο Τανζανός Νυερέρε΄-- κατηγορήθηκαν άπαντες για ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα. Τι ειπατε; Πως η θεία Όλγα -- CIA -- ξέρει; Αυτό λέω κι εγώ..

1990 Προφυλακίζεται ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: