Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ...

 Μια στατιστική που αποκαλύπτει την λαϊκή απελπισία.. Δεν πρόκειται για έναν ούτε δύο μα μήτε και τρεις οι βουλευτές που μεταγράφηκαν από κόμμα σε κόμμα ή ανεξαρτητοποιήθηκαν. Στους 14 έχουν φτάσει συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα απόκτησης των προνομίων που δικαιούνται εκ του κανονισμού της βουλής. 

Ούτε σε ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα να συμμετείχαν. 


 

Μόνο επί του προκειμένου το προφανές διακύβευμα δεν είναι οικονομικό πρόσοδο (ή μήπως είναι και αυτό;) αλλά ψήφοι επί των νομοσχεδίων της λαϊκής εξόντωσης. Κατά την πρώτη καταμέτρηση εννιά από αυτούς μας προκύπτουν από  κόμματα σημαίες ευκαιρίας: τους «Σπαρτιάτες», ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας.

Σημασία επομένως δεν έχει ούτε ο λόγος της εξόδου τους από το κόμμα προέλευσης ούτε και ο λόγος της απόληξής τους στο κόμμα προορισμού ή στο άπειρο πολιτικό σύμπαν. Σημασία έχουν οι πολιτικές επιλογές τους. 

Τότε και δια της φυσικής σας παρουσίας στον Ναό της δημοκρατίας (μην το πάρετε τοις μετρητοίς αυτό) θα διαπιστώνατε πως συναποτελούν την δηλητηριώδη ουρά του γνωστού --αγνώστου καθεστώτος, στις ανηλεείς επιθέσεις του κατά της κοινωνίας. 

Τα νομοσχέδια περνούν κατά συρροή και εξακολούθηση με συντριπτική πλειοψηφία υπό το σύνηθες επιχείρημα του ανήκομεν εις την Δύσιν. Δηλαδή στον εγκληματικό συνασπισμό για τον οποίο η γενιά μου κραύγαζε στις διαδηλώσεις πως ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. 

Γι αυτό κι εγώ που δεν αισθάνομαι καλά όταν διαπιστώνω πως μετέχω της πλειοψηφίας ανήκω σε -- πλην των φασιστών και της δεξιάς -- χυδαίες μειοψηφίες. Γιατί αυτές έχουν ψυχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια: