Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΘΡΑΣΟΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

 Ρεσιτάλ προκλήσεων από τον υπουργό Υγείας.  Τούτη την φορά ο τηλεπλασιέ επέδειξε καθεστωτική πυγμή έναντι μιας ανασφάλιστης καρκινοπαθούς. Εξοργίστηκα εξ αιτίας της προσωπικής περιπέτειας και συμπαθάτε με για την επόμενη φράση του Ζοζέ Σαραμάγκου:: Γ@μώ της πο&τ@ν@ς της μ@ν@ς σου το μο&ν#. 


 

Τόλμησε η γυναίκα να εκφράσει το τεράστιο κόστος ζωής που της προσέθεσε ο καρκίνος (διαθέτω ιδία γνώση απέχοντας ελάχιστα από να καταστώ ερανικός ζήτουλας) συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεών της από την Λέσβο στην Αθήνα για τις χημειοθεραπείες. Με την απάντηση του τηλεπλασιέ να είναι αποστομωτική: 

«Εάν ήσασταν ανασφάλιστη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, λυπάμαι που θα σας το πω, θα τα πληρώνατε όλα από την τσέπη σας» Για να το αποθεώσει τονίζοντάς της ότι: 

«Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία, θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στον δρόμο, θα ήταν νεκρή. Λυπούμαι που είναι έτσι». Λυπάται δια του υποκριτικού καθωσπρεπισμού που είναι έτσι αλλά συνεισέφερε τα μέγιστα για να είναι έτσι!!! Για να καταλήξει υπό το εξής επιμύθιο: «το κράτος έχει κάποια όρια». 

Πράγματι έχει ο λαός νιώσει στο πετσί του τα όρια του παγκοσμιοποιημένου κτήνους υπό την μάσκα του επιτελικού κράτους.Παντού. Στην Παιδεία με τα σχολεία - χρέπια και τα 25άρια τμήματα, στα ολιγαρχικά ποντίκια που κατατρώγουν δια της ακρίβειας το εισόδημα, στην ενεργειακή φτώχεια. 

Όταν όμως πρόκειται να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των Ευρωατλαντικών και των επιχειρηματικών ομίλων, τα όρια ξαφνικά ...διαστέλλονται και η κυβέρνηση γίνεται «γαλαντόμος», αγγίζοντας στο σημείο της δαπάνης μισού εκατομμυρίου ημερησίωςγια τη φρεγάτα εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Οσο για τον θρασύ υπουργό Υγείας, την επόμενη φορά που θα συναντήσει μια τέτοια περίπτωση ασθενούς, ας της εξηγήσει ποια «όρια» βάζει το κράτος στη στήριξη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο, που ετοιμάζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να σπάσουν τα ρεκόρ κερδοφορίας, φτάνοντας τα 5,79 δισ. ευρώ μόνο το α' εξάμηνο του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: