Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

 Ενοχλούμαι ως το έσχατο των κυττάρων μου όταν κάποιοι με μέμφονται ως προσωπολάτρη υπαινισσόμενοι τον Ανδρέα. Και βεβαίως με είχε γοητεύσει η προσωπικότητά του γιατί έτυχα του προνομίου να εισέρχομαι στο Καστρί άνευ ελέγχου. 

 


Το ίδιο βράδυ του επιμνημόσυνου δείπνου στο Καστρί, το μόνο ξένο σώμα στο τραπέζι  ήμουν εγώ. 

Παρά τούτα ο θαυμασμός προέκυπτε πρωτίστως από τον πατριωτισμό του. 

Είναι αυτός που κατά την κρίση του 87-- γράφει ο τότε δεδηλωμένος δεξιός και αρχηγός του στόλου Δεμέστιχας στο βιβλίο του--  στο ερώτημά του "δηλαδή πρόεδρε να βαρέσω πρώτος;" του απάντησε: 

"Πρώτος και καλλίτερος" 

Πρόκειται για τον ίδιο πρόεδρο που εξερχόμενος της τελευταίας, προ του θανάτου του, συνόδου κορυφής στην οποία συμμετείχε, δήλωνε δημοσίως καταγγέλλοντας προφητικά τον γίγαντα με τα πήλινα --ως αποδείχθηκε εσχάτως-- πόδια, (Γερμανία), πως: δεν θα επιτρέψει ποτέ να καταστεί η Ελλάδα lander του. 

Ως επομένως θα έχετε αντιληφθεί οι φλυαρίες δεν είναι του γούστου μου.Αναφέρομαι επιχειρηματολογώντας πάντα επί  γεγονότων. 

Αφορμής έτσι δοθείσης των εσωκομματικών  εκλογών στο Πασόκ, οποιαδήποτε σύγκριση με τους σημερινούς επιγόνους --ακόμη και με τον γιο του που προηγήθηκε αυτών-- θα είναι ανίερη.

Το ίδιο ισχύει και με την Σημιτομαϊμού, αλλά και εν σχέσει με τους αρχηγούς των συγγενών ή των εκ διαμέτρου αντιθέτων παρατάξεων-- πολιτικούς του διαδόχους--, και κυρίως με την εκ Χανίων τουρκομπαρόκ  "αγία οικογένεια" που: 

Ως πρωθυπουργικός Εφιάλτης ένα εκ των μελών της, ακούει σφυρίζοντας αδιάφορα τη Τουρκική αγέλη να διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Οι αποδείξεις ενώπιόν σας:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: