Εξοικονόμηση πυρομαχικών

Η αεράμυνα είναι μια δαπανηρή επιχείρηση. Υπολογίζεται ότι η επίθεση του Απριλίου κόστισε στο Ισραήλ και στους συμμάχους του περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκρούσουν το μπαράζ.

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα ότι οι πύραυλοι αναχαίτισης είναι περιορισμένοι σε αριθμό. Οι προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί τις πόλεις της από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς έχουν καταναλώσει σημαντικούς πόρους στον τομέα αυτό.

Καθώς τόσο το Ισραήλ όσο και η Ουκρανία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ για τις αναχαιτίσεις αυτές, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσους πυραύλους αποφάσισε να εμπλέξει το Ισραήλ, οποιοσδήποτε αριθμός πυραύλων απλά προσγειώνεται σε περιοχές που δεν πρόκειται να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά σε ανθρώπινες ζωές ή υποδομές… θα επιλέξουν να τους αφήσουν να περάσουν» δήλωσε ο Hickey.

Αποφάσεις όπως αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ισραήλ να εξοικονομήσει πυρομαχικά αναχαίτισης για περαιτέρω επιθέσεις στο έδαφός του.

Κορεσμός

Και πάλι, επειδή υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για την έλλειψη αναχαιτιστικών αεροσκαφών αεράμυνας, υπάρχουν φόβοι ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιχειρήσει να πλήξει το Ισραήλ με βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας.

«Φαίνεται ότι το Ιράν εκτόξευσε λιγότερους αλλά πιο προηγμένους πυραύλους, αλλά αν αυτό επρόκειτο να κλιμακωθεί σε σύγκρουση, αυτό είναι κάτι που το Ισραήλ πιθανώς γνωρίζει», δήλωσε ο Hickey.

«Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση σε πλήρη σύγκρουση», κατέληξε.