Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ

 Πόσα ρε γαμώ την πίστη μου μέσα γαμώ θέλουν να μας τρελάνουν ή το κάνουν δωρεάν!! Στους παπαροαναλυτές των μιντιακών βόθρων αναφέρομαι. 


 

Addito salis grano… (προσθέτω λίγο αλάτι) απάντησε  ο φυσιοδίφης Πλίνιος όταν του παρατήρησαν ότι  ψέματα λες..  Εδώ δεν πρόκειται για τρίμματα αλατιού.. Αλλά για ανατρεπόμενα τριαξονικά φορτηγά.Δώστε βάση:

«Η περιοχή (Μέση Ανατολή) αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου εφοδιασμού και οι έμποροι ανησυχούν ότι η τελευταία κλιμάκωση θα μπορούσε να πλήξει τις ροές, εάν επιτεθούν σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ή μπλοκαριστούν οι οδοί εφοδιασμού. Ενα σημαντικό χτύπημα από το Ισραήλ στην εξαγωγική ικανότητα του Ιράν θα μπορούσε να αφαιρέσει 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερήσιας προσφοράς από την αγορά». 

Αυτά γράφουν διεθνείς αναλυτές, συνοψίζοντας τις συνέπειες που θα έχει στην ενεργειακή αγορά και στο παγκόσμιο εμπόριο η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Δεν ξέρω αν πιάσατε το περιέχον του περιεχομένου. Αλλά υποχρέωσή μου να σας το μεταφράσω 

Μιλούν για τον πόλεμο ως αυτοί να ειναι αμέτοχοι. Σαν να διεξάγεται σε κάποιο άλλο Σύμπαν και όχι στο δικό μας. 

Και δεν είναι τα γιουσουφάκια των σουλτάνων που έχουν αποφασίσει ακόμη και αυτοκτονικά -- θυμάστε τον Μαρξ; αυτοί θα σου πουλήσουν και το σχοινί που θα τους κρεμάσεις) να πυρπολήσουν τον πλανήτη εν ονόματι των κερδών τους. 

Δεν είναι αυτοί που θέτουν προσκόμματα στα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδια της Κίνας και της Ρωσίας να εξαπλωθούν στην περιοχή.

  Γνωστό είναι άλλωστε ότι το 90% του ιρανικού πετρελαίου πουλιέται στην Κίνα, ενώ υπάρχει σχέδιο αλλαγής της ροής των εμπορευμάτων από την Ασία στην Ευρώπη με αναβάθμιση του Ισραήλ, ανταγωνιστικά προς τον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» που χαράσσει η Κίνα. 

Εναν τέτοιο χάρτη παρουσίασε αποκαλυπτικά των δόλιων σχεδίων ο ίδιος ο Νετανιάχου στον ΟΗΕ πριν από μερικές μέρες.

Ρε η κατσίκα δεν μασάει ταραμά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: