Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ

 Τραμπούκικη επίθεση Ισραηλινών τουριστών επί ελληνικού εδάφους (Ρόδος) κατά διαδηλωτών με Παλαιστινιακές σημαίες!! Προσέξετε υπάνθρωποι γιατί δεν μας έχετε διαβάσει καλά. Προσέξετε μην αφυπνιστεί ο εθνικός εγωισμός γιατί καταφύγια για δολοφόνους εμείς δεν διαθέτουμε.. Κι εύκολα από φιλήσυχος λαός μεταμορφωνόμαστε σε τίγρεις.



Παρέμβαση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου σχετικά με την τραμπούκικη επίθεση ομάδας Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό, το απόγευμα της Πέμπτης. Τα μέλη του Σωματείου συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης μηνύσεις στην Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, απαιτώντας τη σύλληψη και τιμωρία όσων συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας που είχε παρουσία στο σημείο που έγινε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδα περίπου 20 Ισραηλινών τουριστών επιτέθηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Κύπρου, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και της Επιτροπής Ειρήνης Ρόδου, για την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής των Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και την έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Οι Ισραηλινοί, ενθαρρυμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, που στηρίζει τα εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου, και με την ανοχή της Αστυνομίας, προχώρησαν στην απρόκλητη επίθεση αφότου αντίκρισαν παλαιστινιακές σημαίες, αρχικά προκαλώντας, βρίζοντας χυδαία και φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια, έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν με χτυπήματα στους συγκεντρωμένους και με απειλές όπως «θα σας κόψουμε τον λαιμό» και «θα σας σκοτώσουμε!».

Η προσπάθεια διάλυσης της συγκέντρωσης δεν πέρασε. Η ομάδα των Ισραηλινών έλαβε αποφασιστική απάντηση από τους συγκεντρωμένους, αλλά και από περαστικούς, οι οποίοι τους απώθησαν.

Οι μηχανισμοί του αστικού κράτους ωστόσο παρουσιάζουν χαρακτηριστική αδράνεια, καθώς, όπως σημειώθηκε κατά την παρέμβαση στην Εισαγγελία, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία. «Ποια έρευνα; Ποιο αυτόφωρο;» φέρεται να απαντήθηκε κατά την παρέμβαση, καθώς ούτε καν η μήνυση έχει φτάσει στα χέρια της Εισαγγελίας από την Αστυνομία. Η εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι αφότου δεν συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης από την Αστυνομία την ώρα της επίθεσης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά στη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: