Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟΝΟΣ ΟΙ ΗΠΑ

 Με τον Κίρμπι να διαπιστώνει πως ο φασιστοζελένσκι εξαντλείται και προ της ολικής κατάρρευσης, ζητά την επίσπευση των όποιων διαθέσιμων όπλων. Διαφορετικά η μισή Ουκρανία θα ενσωματωθεί στην Ρωσία Έγκλημα και τιμωρία. Πυρπολώντας ζωντανούς τους Ρωσόφωνους οικοδόμους στο Ντόνεσκ πίστευε τι. Πως θα μεινει ατιμώρητος;  Ατιμώρητοι ωστόσο παραμένουν οι εγχώριοι παπαροαναλυτές και σημαιοφόροι του Ζελένσκι ..



Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν επιδιώκει την ανάπτυξη στρατευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών για να πολεμήσουν στο ουκρανικό έδαφος, δήλωσε ο σύμβουλος Επικοινωνιών Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. 

Ο Ζελένσκι, υποστήριξε ο Κίρμπι, αναζητά επειγόντως πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας καθώς οι προμήθειες πυρομαχικών της Ουκρανίας εξαντλούνται υπό το φως της ρωσικής επίθεσης. "Δεν θα υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος που να πολεμούν εντός της Ουκρανίας... 

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν το ζητά αυτό, ζητά απλώς τα μέσα και τις δυνατότητες", υποστήριξε ο Κίρμπι. Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Ουκρανός ηγέτης και τα στρατεύματά του ήταν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους, αλλά απαιτούσαν σημαντικούς πόρους για να το κάνουν αποτελεσματικά. 

Ο Κίρμπι συνέχισε να υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για ταχεία δράση, εκφράζοντας ανησυχία για την καθυστέρηση στο Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για τη βοήθεια της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας. 

Σύμφωνα με τον Kirby, αυτή η καθυστέρηση έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στους Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή. 

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να πιέζει προς τα δυτικά από την περιοχή του Ντονμπάς, οι αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας φέρεται να αλλάζουν προς τη «λάθος κατεύθυνση», προκαλώντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επείγουσα ανάγκη παροχής της τόσο αναγκαίας υποστήριξης στις ουκρανικές δυνάμεις. 

 Ο Λευκός Οίκος, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις των καθυστερήσεων του Κογκρέσου, όπως σημείωσε ο Kirby, «οι αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας αρχίζουν να αλλάζουν προς τη λάθος κατεύθυνση καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να πιέζουν δυτικά από το Ντονμπάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: