Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν δεν τους πνίγουμε ...

 ..τους σκοτώνουμε με όλα τα ακροδεξιά ζόμπι να θριαμβολογούν !!! Πρόκειται για τα ίδια κτήνη που προηγουμένως είχαν ασκηθεί κατά Ελλήνων του κοινωνικού μας αφρού.. Φύσσας Κουμής Κανελλοπούλου Τεμπονέρας και ουκ έστιν αριθμός..



Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως μετανάστης παραδόθηκε νεκρός από την Ελληνική Αστυνομία στην οικογένειά του, με το σώμα του να φέρει εμφανή και φρικιαστικά σημάδια ξυλοδαρμού και βασανισμού, ενώ ήταν κρατούμενος της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. 

Αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου δόθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ και τη συνήγορο της οικογένειάς του την Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία επιτέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκέντρωση καλείται από συλλογικότητες και φορείς και σήμερα Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Βικτωρίας, και θα ακολουθήσει πορεία προς το κακόφημο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Νεκρός μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 21/9 ο μετανάστης πακιστανικής καταγωγής Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Όπως δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειάς του, κατά την συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 26/9, ο 37χρονος άνδρας ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτέμβρη χωρίς οι συγγενείς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ αλλά και τις φωτογραφίες που παρουσίασε, έφερε πολλαπλές κακώσεις και τραυματισμούς σε όλο του το σώμα. Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, ο Μοχάμεντ Καμράν μεταφέρθηκε σε πέντε αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Προηγουμένως, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Νέας Ιωνίας.

Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης είναι προκλητική. Σύμφωνα με προφορικές εξηγήσεις της ΕΛΑΣ στη συνήγορο της οικογένειας του Μοχάμεντ, ο νεκρός μετανάστης δεν εντοπίστηκε στο κρατητήριο, αλλά στην αίθουσα προσωρινής κράτησης του αστυνομικού τμήματος, δηλαδή στον μοναδικό χώρο που δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα η αστυνομία, σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στο Δελτίο Συμβάντων, ισχυρίζεται ότι ο Μοχάμεντ ήταν άστεγος και δε μιλούσε καθόλου ελληνικά και ότι έφερε χτυπήματα από ξυλοδαρμό από συγκρατούμενους πριν πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Όμως ο Μοχάμεντ βρισκόταν στην Ελλάδα από το 2004, με μισθωτήριο στο όνομά του και χαρτιά ταυτότητας, δούλευε ως ντελιβεράς και είχε λάβει άδεια παραμονής το 2017. Επίσης μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα» και απαιτεί να την αναλάβει η εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: