Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ "ΗΡΑΚΛΗ"

.. Απούσης της κοινωνικής δικαιοσύνης οι κυβερνήσεις μετά το 1996 είναι μια θεσμοθετημένη συμμορία ληστών.. 

Ξεσάλωσαν οι κυβερνητικοί γύπες. 

 


Για να ξελασπώσουν τους τοκογλύφους (τράπεζες) από τα κόκκινα δάνεια ξεσκόνισαν το σχέδιο Ηρακλής που ουδεμία σχέση έχει με τον μυθικό μας ήρωα. 

Προεκτίνουν έτσι χρονικά το πρόγραμμα αλλά και την επέκταση των εγγυήσεων κατά ένα δις ευρώ. Λεφτά υπάρχουν αλλά που και για ποιον. 

Μας το διδάσκει ο «Ηρακλής».  

Πρόκειται για ένα τεράστιο κρατικό πακέτο, ύψους 2 δισ. ευρώ (τώρα γίνονται 3 δισ.), ως εγγύηση για τη μείωση των «μη εξυπηρετούμενων» δανείων, που αν εκπέσουν, θα επιβαρύνουν το χρέος, δηλαδή τον λαό.

Σε συνδυασμό δε με παλιότερους νόμους του ΝΕΟΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο «Ηρακλής» νομιμοποιεί και διευκολύνει την αγοραπωλησία «μη εξυπηρετούμενων» δανείων. 

Εχει αναγνωριστεί επίσης το «δικαίωμα» των servicers να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι «κόκκινων» δανείων, δηλαδή να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. 

Και επιπλέον, οι servicers μπορούν να αξιώνουν από τους υπερχρεωμένους οφειλέτες προκαταβολή 10% προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. 

Με αυτήν τη ρύθμιση χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά αποκλείονται από τη δυνατότητα ρύθμισης, αφού είναι προφανές ότι αδυνατούν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει στο 10% του κεφαλαίου της οφειλής. 

Η νέα κρίση προ των πυλών.. 

Και απούσης της κοινωνικής δικαιοσύνης οι κυβερνήσεις μετά το 1996 είναι μια θεσμοθετημένη συμμορία ληστών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: