Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ...

 

 

 Ο προπαγανδιστικός μύθος: Από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης θα διερχόταν το παγκόσμιο όχημα στους .. "ανθισμένους" δρόμους της Ειρήνης. Καραμέλα που όμως έλιωσε στο στόμα των δημιουργών της. Με την αλήθεια που την ακολούθησε να είναι υπογλώσσιο φαρμάκι. 


 

Τυχαίο; Δεν νομίζω..  Το αίμα επί των Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, ζώνη του Σαχέλ, προάλειφε τους λαούς σε κάτι τρισχειρότερο αυτών. Ουκρανία Παλαιστίνη. Επί των προκειμένων ανοίγεται διάπλατα η πόρτα της κολάσεως. 

Ο κίνδυνος της άμεσης εμπλοκής των ισχυρότερων πυρηνικών δυνάμεων, δεν είναι πλέον σενάριο κινηματογραφικής ταινίας ούτε μια υπόθεση εργασίας. Αλλά μια αλήθεια που η στοιχηματική της αξία έχει υποστεί καθίζηση, δεδομένου ότι συγκεντρώνει πλήθος πιθανοτήτων να επιβεβαιωθεί.. 

Ιδία στην Ουκρανία όπου οι συγκρούσεις μαίνονται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα πυρηνικά εργοστάσια του Κουρσκ και της Ζαπορίζια. 

Στη δε Παλαιστίνη ο Ισραηλιτικός φασισμός έχει πλήρως αποχαλινωθεί. 

Και μεταξύ αυτών τα Βαλκάνια, που υπεραφθονεί η καύσιμος ύλη του υπερεθνικισμού και δεν απαιτείται παρά ένα σπίρτο για ν’ αρπάξει η φωτιά. 

Τις πταίει; 

Οι γιγαντιαίοι δύο άξονες της μετασοβιετικής εποχής. Ο πρώτος είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος. Το ΝΑΤΟ. Που φέρει διαχρονικά την ευθύνη της ανελέητης και παγκόσμιας ανθρωποσφαγής. Που με τον  υπό διαμόρφωση δεύτερο– ο ευρωασιατικός--καταδεικνύει «αμυνόμενος» τις προθέσεις του αφορμής δοθείσης της Ουκρανίας. Και με τους Έλληνες της νεκδιήγητης χασμωδίας εντέλει ακρίτες «συνοριοφύλακες» του πρωτου,  Ο τρίτος παγκόσμιος ορατός δια γυμνού οφθαλμού.

Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις. Και οι νοώντες νοήτωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: