Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ...

 ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ..


Οι ζωές μας για τα κέρδη τους διαδήλωσαν στην επιτυχημένη απεργία τους οι σιδηροδρομικοί θέμα της  οποίας ήταν η ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Τα Τέμπη αν δεν αλλάξουν ριζικά όλα, θα επαναληφθούν νομοτελειακά, υπό άλλη ονομασία. Και να είστε βέβαιοι ότι οι Μιντιακοί χλιμίτζουρες -- προσθέτω εγώ -- θα σας ρωτούν αύριο τι κάνατε για ν' αποτραπεί η τραγωδία.



 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στον σιδηρόδρομο και η συγκέντρωση στον Σταθμό Λαρίσης που διοργάνωσαν τα σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε μια περίοδο μετά τα απανωτά σοβαρότατα επικίνδυνα περιστατικά του τελευταίου διαστήματος, που κινδύνεψε για πολλοστή φορά η ασφάλεια των επιβατών, διεκδίκησαν μέτρα για την ασφάλεια, άμεσες προσλήψεις προσωπικού, αντικατάσταση του παλιού πλέον και ακατάλληλου τροχαίου υλικού, ολοκλήρωση των έργων υποδομής.

Παρέμβαση στην συγκέντρωση εκ μέρους της ΑΤΕ ΕΚΑ το μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ Δημ Τζαμουράνης. Ο Δ. Τζαμουράνης τόνισε ότι τα τεράστια αυτά προβλήματα οφείλονται στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών της ΕΕ που ακολουθούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που βάζουν τα κέρδη πάνω απ της ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων πρέπει να εθνικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος και να είναι αποκλειστικά δημόσιος, να φύγουν οι συγκοινωνίες απ το ΤΑΙΠΕΔ και να καταργηθεί ο αμαρτωλός αυτός μνημονιακός μηχανισμός ξεπουλήματος, να υπάρξει απειθαρχία στην πολιτική της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: