Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ :

 Τα χειρότερα έπονται.. Γιατί; Επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα ώστε να μην έχουν περιθώριο να χειροτερέψουν!! 


 

Καθεστωτική ανησυχία για τους ρυθμούς χελώνας στην απομείωση των «κόκκινων» δανείων διαπιστώνουν οι τοκογλύφοι.

 Απόδειξη πως το δεύτερο τρίμηνο του 2024 «έπεσαν» μόλις κατά 277 εκατ. ευρώ εν ονόματι ενός συνόλου που αγγίζει αν δεν τα ξεπερνά τα 69,8 δισ. ευρ από τα οποία: Πλέον των μισών αφορούν εξαθλιωμένα νοικοκυριά. 

Κι έπεσαν με τα μούτρα κράτος, κοράκια, και μέτοχοι των τραπεζών να βρουν τρόπους καθαρισμού με τις επισφάλειες των «κόκκινων» δανείων. 

Δράση που αποτελεί αυστηρή προϋπόθεση  «εξυγίανσης» του τραπεζικού συστήματος και αιμοδοσίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Με τις προτάσεις των ντερβισάδων του νεοταξικού κτήνους --σημαιοφόρος ο Στουρνάρας-- πλημμυρίδα. 

Κορυφαία στη σειρά είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ρευστοποίησης περιουσιών, η ενεργοποίηση του φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων και η μεγαλύτερη κινητικότητα στη δευτερογενή αγορά δανείων από τις τράπεζες. 

Να σας τα μεταφράσω ή ήδη βιώνετε μεταξύ σφύρας (νομοθετικής εξουσίας) και άκμονος (δικαστικής) και θα κομίσω γλαύκας στην πρωτεύουσα;

 Ας το πάρει το ποτάμι. 

Ένταση των εκβιασμών και των πλειστηριασμών που θα συνοδεύεται από νέα μέτρα τόνωσης της ακινήτων από τα μεγαθήρια των real estates στη βάση της κρατικής αξιοποίησης κόστους οφέλους. Δηλαδή: Φτερνίζονται οι τοκογλύφοι και κι ανεβαίνει ο πυρετός του λαού...


Δεν υπάρχουν σχόλια: