Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Αρχηγοί του καφενείου

 Ανωνύμου του Έλληνος

Και πού ξέρετε, ρε γαΐλια, ότι βγήκε ο Τάδε και όχι ο Δείνα; Ιδιαίτερα σήμερα με τα ψηφιακά εργαλεία και τις πλατφόρμες το αποτέλεσμα το ορίζει ο έχων τον έλεγχο του «σέρβερ». Μη μας πείτε ότι και ο χαρισματικός ταγός, βγαίνει με πραξικόπημα, γιατί κομίζετε γλαύκας ες Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, εδώ και 40 χρόνια το έχουμε πει! 


 

Ο Μέγας Αλέξανδρος δολοφόνησε με την μάνα του τον πατέρα του Φίλιππο να κάτσει στον θρόνο και να κατακτήσει την Ανατολή. Ο Μέγας Στάλιν μειοψήφησε στην κρίσιμη ψηφοφορία και όταν έγινε αρχηγός, πέρασε από μαχαίρι όσους τον βοήθησαν με την ψήφο στο πραξικόπημα! 

Έτσι, όμως, έγινε ο νικητής του πιο μεγάλου πολέμου στην Ιστορία έως σήμερα και έχτισε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο. Τώρα, θα πείτε, και πολύ σωστά: Τί σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο; Βάζεις τα σημερινά σκατά με τις φωτεινές (και σκοτεινές) προσωπικότητες, που άλλαξαν τον κόσμο; 

Ναι, γιατί εδώ είναι το μέγα πρόβλημα όλου του πλανήτη ως προς την ανθρώπινη παρουσία και ιστορία, η τραγική, παρατεταμένη έλλειψη λαϊκών ηγετών να ηγηθούν επαναστατικών αλλαγών! 

Δεν το θέλουν, το πολεμούν ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο επειδή απειλείται η εξουσία τους. Ο χαρισματικός ταγός-δολοφόνος ξυπνά όχλους! Για αυτό σχολιάζουμε με αφορμή του καλαμπούρι των  επικείμενων εκλογών σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι πρωτίστως ζήτημα άκρως τραγικής ειρωνείας! 

Τονίζουμε με έμφαση, μην περιμένεις προκοπή με τέτοια άθλια καπιταλιστικά κόλπα, ηλίθιε, διεφθαρμένε και ψεκασμένε απ’ την οθόνη όχλε! Δεν ξοδεύεις και κάνα μεγάλο ποσό! Διφραγκάκι δίνεις, τενεκέ ξεγάνωτο παίρνεις! Καπιταλισμό δεν έχουμε και μαμά αγορά;

Να σου θυμίσω τις γιαγιάδες μας: «Το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά», «Ό,τι δίνεις, παίρνεις», «Το φτηνό είναι ακριβό»; Το τρίτο χαρακτηριστικό του ραγιά, που βολεύει τα μάλα τα ξένα αφεντικά: Όποτε τον συμφέρει, νομίζει ότι το σύστημα είναι Καπιταλισμός, και όποτε όχι, θεωρεί ότι ζει στην φεουδαρχία, στον σοσιαλισμό και τα ρέστα, για να ξεχάσει ότι είναι μόνο δούλος σε ταξικό κώμα!

Μην περιμένετε τώρα προβλέψεις για τις δυο προσεχείς εκλογές αρχηγών-πάντα κατ’ ευφημισμόν μια και πρόκειται για υπαλλήλους, πράκτορες των ξένων αφεντικών, που θέλουν να κάτσουν κάποτε, έστω και για λίγο στην καρέκλα του τυχερού συναδέλφου τους Κούλη Ξεπουλητάρη! 

Για μας τους «Μπολσεβίκους» προκρίνουμε ό,τι έχει την μεγαλύτερη πλάκα, ήτοι: Στον  ραγδαία επιστρέφοντα στο 3%  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γέλιο θα είχε να ξαναβγεί η αδελφούλα με το κασελάκι και να πάρουμε τον πούλο και των οματιών τους όλοι οι άλλοι! 

Η μεγαλύτερη κωμωδία είναι, όμως, να βγει ο Γκλέτσος. 

Εμείς… ψηφίζουμε Γκλέτσο για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! 

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το γελοίον του πράγματος είναι να βγει ο ανίκανος δήμαρχος. Με 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν θα μείνει άντερο! Και η μεγαλοκοπέλα, που περιφέρεται στις γραφειοκρατικές υπηρεσίες του Δ’ Γερμανικού Ράιχ μπας και βρει ρόλο ύπαρξης, θα είχε ενδιαφέρον να στεφθεί αρχηγός! 

Θα είναι καλή εφεδρεία για τα ξένα αφεντικά, με την απάθεια του όχλου, με την μαζική αποχή από τα κοινά, θα μπορούσε να κάνει κολιγιά με τον Κούλη του 25-35%, να παίξουν στο θαλαμοφυλάκιο της αποικίας Γκραικυλίας! 

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! «Τα κουκιά είναι μετρημένα, εκ θεού (Αμερικάνων) κανονισμένα» και θα βγούνε με τα τσαρούχια οι κατάλληλοι αρχηγοί. Για τον ξενόδουλο Καπιταλισμό και όχι για τον όχλο, που κοιμάται…

Επίλογος με τον μέγιστο στον κόσμο ποιητή του εικοστού και όχι μόνο αιώνα, με τον απαράμιλλο και κοφτερό πολιτικό σαρκασμό του Κωνσταντίνου Καβάφη («Εύνοια του Αλεξάνδρου Βάλα»):

Δεν υπάρχουν σχόλια: