Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ANEMOΓΕΝΗΤΡΙΕΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ


 Ώπα !!! Τι έχουμε ξεφτίλες εδώ; Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard (η αξιοπιστία και αυτών των παρακεντέδων της Αμερικανικής κυβέρνησης να ελέγχεται) που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Joule έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με όσα γνωρίζαμε για τις ανεμογεννήτριες και κυρίως: 

 

Το παραμύθι της καθεστωτικής λεηλασίας περί της "φιλικής προς το περιβάλλον πράσινης ενέργειας" και άλλα εδώδιμα αποικιακά. 

Ιδιαίτερα οι μεγάλες ανεμογεννήτριες, προκαλούν τοπικές αυξήσεις στην θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, με την θερμότητα να αναμιγνύεται σε τμήματα της ατμόσφαιρας και να επηρεάζουν τον γύρω χώρο. 

Σύμφωνα με την μελέτη, οι ανεμογεννήτριες μεταξύ 100-150 μέτρων, που λειτουργούν τη νύχτα, μπορούν να τραβήξουν θερμότερο αέρα μέχρι και 550 μέτρα σε ύψος, σπρώχνοντάς τον στην επιφάνεια κάτω τους, θερμαίνοντας το έδαφος της Γης. 

Αυτό επηρεάζει ανθρώπους, φυτά και ζώα που ζουν κοντά τους. Η μελέτη έγινε προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις εάν οι ΗΠΑ παρήγαγαν όλη τους την ενέργεια από ανεμογεννήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: