Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ο ΦΑΣΙΣΤΟΖΕΛΕΝΣΚΙ :

 Ο Ουκρανικός στρατός είτε θα καταρρεύσει είτε θα παραδοθεί. Στο μεταξύ αιμασταγή δολοφόνε έχεις στείλει στον τάφο εκατοντάδες χιλιάδες μόλις έξορμες ζωές. Ε, λοιπόν όχι. Οι λαοί δεν θ΄ανακουφιστούν συνειδησιακά αν ο Πούτιν δεν σε κρεμάσει.. 



 Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με τον Ζελένσκι καθώς τρεις ισχυρές δυνάμεις κρατούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας μακριά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Οι πράξεις μας που καθιστούν τον σκύλο μας μη επιθυμητό κατά τη διάρκεια της βόλτας 

Χέρι χέρι ο Πούτιν με Ερντογάν και Σι Χέρι 

Ο πόλεμος της Ουκρανίας θα τελειώσει με μια συνθηκολόγηση και όχι με μια συμφωνία κατόπιν διαπραγμάτευσης. 

Αυτή είναι η αντίληψή μου για το πού οδηγείται η σύγκρουση και γιατί τα μέρη δεν μπορούν να διαπραγματευτούν έναν συμβιβασμό, γράφει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας. 

Το τελευταίο επεισόδιο που έλειπε στο σίριαλ των ανύπαρκτων διαπραγματεύσεων ήταν μια δήλωση, με τη μορφή συνέντευξης που έδωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Philadelphia Inquirer. 

 «Σύντομα θα έρθει η στιγμή που ο ουκρανικός στρατός είτε θα καταρρεύσει είτε θα παραδοθεί, είτε και τα δύο» 

Ο Ζελένσκι είπε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά έμμεσες μέσω τρίτου μέρους, το οποίο δεν θα έχει, απλώς, τον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά η οποιαδήποτε συμφωνία θα επιτυγχάνονταν μόνο μαζί του και όχι μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Πρότεινε, μάλιστα, ότι ίσως τα Ηνωμένα Εθνη να μπορούσαν ν’ αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

 Η πρόταση δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας για πολλούς λόγους, αλλά ο σπουδαιότερος είναι ότι τα εμπόλεμα κράτη θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους, χωρίς κανέναν ενδιάμεσο, για τον τερματισμό μιας σύγκρουσης. 

Δεν υπάρχει, άλλωστε, κανένα αίσθημα εμπιστοσύνης για την εφαρμογή μιας συνθήκης από ένα τρίτο μέρος, όπως αποδεικνύουν οι συμφωνίες του Μινσκ (2014, 2015). Το Μινσκ ήταν μια υβριδική περίπτωση, κατά την οποία οι συμφωνίες υπεγράφησαν από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: