Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ

 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ



Πρόκειται πράγματι περί καθεστωτικού θράσους της κυβερνητικής συμμορίας. Αναφέρομαι στα μέτρα που υπερπροβάλλει η προπαγάνδα της ως ανακούφιση στις αιματηρές πληγές που αφήνει στο κοινωνικό σύνολο η ακρίβεια και που ο Σκάει ξεφτίλες έχει κάνει σημαία ευκαιρίας δια μέσου ποιων άλλων; Των δημοσκοπήσεων στα σαλόνια της Εκάλης ή της Βούλας και του Ψυχικού.

 Αφορμής έτσι δοθείσης των στοιχείων του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, για τις μειωμένες τιμές κάποιων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, αλλά και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν μειωμένο πληθωρισμό σε σχέση με τον Μάη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράδαινε σημαία διθυραμβική. 

Γιατί βρήκε την εξέλιξη εξαιρετικά θετική. Και ως εκ τούτου και κατά το μήνυμα της εκλογικής ταπείνωσης που υπέστη η θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών ... 

Βέβαια, τα μεν στοιχεία του ΙΕΛΚΑ δείχνουν ότι οι τιμές στα ράφια είναι μειωμένες κατά μέσο όρο 1,92% (!) τον Ιούνιο, όταν το μέσο επίπεδο των τιμών των τροφίμων και βασικών καταναλωτικών αγαθών έχει αυξηθεί πάνω από 30% την τελευταία διετία! 

Γι' αυτό και είναι απλησίαστα για τα λαϊκά νοικοκυριά κάποια προϊόντα, γι' αυτό ο μισθός τελειώνει στις 15 του μήνα, γι' αυτό ο λαός βάζει «κόφτη» στα τρόφιμα που καταναλώνει, με αρνητικές συνέπειες για το βιοτικό του επίπεδο. 

Ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη τετραετία χαίρονται

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: