Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

 Το πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέρχεται στ' αχαρτογράφητα νερά που το πλοήγησαν οι μοιραίοι κυβερνήτες του. 

Στη Γαλλία θριάμβευσε η απόγονος των δωσιλόγων του Βισύ. 

Προς τους εγχώριους ομοϊδεάτες τους: 

Μην σπεύδετε σε ασυνάρτητους πανηγυρισμούς. 


 

Η Γαλλική ακροδεξιά του πατρώου σωβινισμού ουδεμία έχει σχέση με τα λούμπεν ανδράποδα της ελληνικής άρχουσας τάξης. 

Ιταλός μετανάστης είναι ο πρωθυπουργός που προτείνει ως αστέρι η Λεπέν. 

Με την πολιτική της να διασταυρώνεται εντυπωσιακά επί της εθνοσυνέλευσης μ' εκείνη του Νεοταξίτη Μακρόν. Πλην ίσως των αποστάσεων που τηρεί έναντι της πολεμικής κατά της Ρωσίας. Μάλλον ο φόβος φυλάει τα έρημα. 

Ήδη ξαμόλησαν τα νεοταξίτικα σκυλιά των ..αγοραίων αγορών, να γαβγίζουν κατά του -- ακραίου κατ' αυτούς -- Μελανσόν που απειλεί με βαριές φορολογίες τον πλούτο. 

Γι αυτό και ο Μακρόν διαχέει προπετάσματα πολιτικού καπνού ως προς την απόσυρση των υποψηφίων του. που καταπονίτσηκαν στις εκλογές. Κι αυτό παρά το ότι καλεί στην πολιτική φενάκη της συγκρότησης ενιαίου δημοκρατικού μετώπου για ν' αντιμετωπιστεί η τερατογένεση που όμως το σύστημά του εκμαίευσε. 

Κάποτε και επί του Μάη του 1968 η υπό τον Γιόσκαρ Φίσερ και Κον Πετίτ ηγεσία της ιστορικής εξέγερσης, μάτωσε με οδοφράγματα επί μακρόν την Γαλλία, ώσπου ο Ντεκώλ εξαναγκάστηκε σε προκήρυξη εκλογών.  

Και ω του θαύματος!! Επανεξελέγη πανηγυρικά. 

Που κατέληξαν οι δύο αυτοί τσαρλατάνοι; Να βάλλουν την υπογραφή τους κάτω από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με τον Κλίντον του αμερικανικού γκανγκστερισμού να υπογράφει και αυτός, αλλά με αστερίσκους!! 

Τι θέλει να πει ο ποιητής; 

Πως τα κινήματα είναι στο πολιτικό DNA του Γαλλικού λαού και σύμφωνα με την γνώμη μου ή θ' ακολουθήσει επαναστατικό χάος κατά τα πρότυπα των Βερσαλιών, ή θα υποταχθεί αυτός στην μοίρα του για μια εισέτι φορά.. Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: