Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Mια ανάσα απο την Αλεξανδρούπολη,

 οι Τουρκικές έρευνες για μαύρο χρυσό ... Έμπρακτη απόδειξη των ...δημιουργικών και αλλεπάλληλων επαφών μεταξύ Μητσοτάκη Ερντογάν.. Διερωτώμαι τι θα συνέβαινε στη περίπτωση των καταστροφικών συνομιλιών.. Θα έρχονταν οι Τούρκοι να τρυπήσουν στο Σύνταγμα;



Αίτημα για να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο σε 9 σημεία στο Αιγαίο κατέθεσε η κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) στη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και Πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χτες το πρακτορείο «Anadolu».

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως, οι περιοχές όπου ζητείται άδεια πετρελαϊκών ερευνών, βρίσκονται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στον Κόλπο του Ξηρού και στη γύρω από αυτόν περιοχή, η οποία σημειωτέον βρίσκεται λιγότερο από 70 χιλιόμετρα απόσταση μακριά από την Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, χτες, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στα Σκόπια, είχαν συνάντηση και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Χακάν Φιντάν, επισήμως για να εξετάσουν την πορεία του «Πολιτικού Διαλόγου», που «τρέχει» στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: