Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ

 Μπόρα οικονομική την οποία τα εγχώρια μίντια κάνουν γαργάρα.. Σύμφωνα με το «Associated Press» περίπου 7.000 είναι οι εισηγμένες σε χρηματιστήρια επιχειρήσεις οι οποίες:  Απασχολούν τουλάχιστον 130 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 12 χώρες και  βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού».


 

Οι εταιρείες αυτές διαθέτουν ομόλογα και δάνεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, που η ημερομηνία λήξης τους είναι προ των πυλών και που εκ του ασφαλούς εκτιμάται πως θ' αδυνατούν να πληρώσουν .. 

Στη λίστα περιλαμβάνονται εταιρείες που χρωστάνε ακόμα και τόκους τριών ετών! 

Η ανάλυση του AP επισημαίνει ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 30% την τελευταία δεκαετία σε Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. 

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι «JetBlue Airways», «Wayfair», «Peloton», «Telecom Italia» κ.ά. 

Οι 2.000 από αυτές βρίσκονται στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των εταιρειών που χρεοκοπούν έχει φτάσει σε υψηλό 14 ετών. Οι εταιρικές χρεοκοπίες σημείωσαν επίσης ρεκόρ δεκαετίας και σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ισπανία. 

Τα μαύρα σύννεφα πρόκλησης πολέμων αντιπερισπασμού έχουν απλωθεί πάνω από την υφήλιο με τους λαούς εν χασμωδία. Θα ξυπνησουν αναντίρρητα όταν χώμα και σώμα θα έχουν γίνει ένα γιατί δεν θα επαρκούν τα φέρετρα, αλλά θα είναι πολύ αργά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: