Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ

 Πότε θα πεθάνω δεν ξέρω για να κάνω γενέθλια του θανάτου μου.Προειδοποιούσα --μαζί μου και το ομογενειακό Καλάμι-- εδώ και καιρό: 


 

Πως πέρα από το ιδιοτελές πολιτικό περιεχόμενο της επιστολικής ψήφου -- ο αμερικανός ο αυστραλός ή ο ευρωπαίος τρίτης γενιάς μετανάστης, δεν βιώνει τον ίδιο ασθματικό πνιγμό με τον γηγενή-- τίθεται και θέμα εγκυρότητάς της. 

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις ιδού η δικαίωσή μου: Εξέρχεται διά τυμπανοκρουσιών το ΚΚΕ και την καταγγέλλει δηλώνοντας την απώλεια  δεκάδων χιλιάδων ψήφων!! 

Κι επειδή το ΚΚΕ είναι κόμμα σοβαρό και αξιόπιστο, δικαιώνονται εκτός εμού και όλοι εκείνοι που μιλούσαν για μια προαναγγελθείσα νοθεία, που θα την παραλλήλιζα με την μαύρη Βίβλο δια της οποίας εξελέγη την δεκαετία του εξήντα πρωθυπουργός ο Καραμανλής, αν η τεχνολογία προσομοίαζε στα σημερινά δεδομένα. 

Τότε ψήφιζαν και τα δέντρα της Ρηγίλλης σήμερα καταμετρώνται ψηφιακά άδειοι φάκελλοι ή ακυρώνονται ψηφοδέλτια στοχοποιημένων κομμάτων. 

Και τι λέει; 

"Πως τα  παρατράγουδα ξεκίνησαν από την παράδοση - παραλαβή των φακέλων και συνεχίστηκαν στην καταμέτρηση. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πάνω από 20.000 ψηφοδέλτια δεν βρήκαν ποτέ τον δρόμο για την κάλπη κι άλλα 20.000 βγήκαν άκυρα στην καταμέτρηση. Το όργιο συνεχίστηκε πάνω από την κάλπη, με τα άκυρα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όταν για τους ίδιους λόγους έβγαιναν έγκυρα τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. 

Αν ένα πράγμα επιβεβαιώνεται, είναι ότι η επιστολική ψήφος αποτελεί πολυεργαλείο για το αστικό πολιτικό σύστημα. 

Δεν είναι μόνο η παραπέρα απαξίωση της διά ζώσης συμμετοχής έστω και στην εκλογική διαδικασία - την ώρα που όλοι τάχα κόπτονται για τη μεγάλη αποχή - αλλά κυρίως ότι δημιουργείται μια εφεδρεία ψήφων, που μπορούν να αξιοποιούνται κατά το δοκούν για να επηρεάζεται έως έναν βαθμό το αποτέλεσμα, με «μαγειρέματα» της τελευταίας στιγμής. 

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη για το φιάσκο της επιστολικής, όπως και τα άλλα κόμματα, που την παρουσιάζουν ως «προοδευτικό μέτρο» για την «ενίσχυση της συμμετοχής και της δημοκρατίας», ενώ στοχεύουν στο ακριβώς αντίθετο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: