Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΜΟΥ

 Δεδομενου πως έχω  βιώσει τον Γαλλικό σωβινισμό αρπάζω την ευκαιρία να φωτίσω το επί των ημερών μας σκοτεινό νεοταξικό περιβάλλον της. Εν πρώτοις να σημειώσω την ευτελή κατάληξη της ηγεσίας του Μάη του 68 


 

Και οι δύο τόσο ο Κον Πετίτ όσο και ο Γιόσκαρ Φίσερ υπέγραψαν δια χειρών και ποδών τον Βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, με τον Κλίντον να θέτει την υπογραφή του υπό αστερίσκους. Παραφροσύνη; Όχι σχεδιασμός λούφας και παραλλαγής. 

Προάγγελος αυτού που επί του τρέχοντος χρονου συμβαίνει. 

Τι; Πως επαναλαμβάνεται το ίδιο παραμύθι με δράκο ξανά τη Λεπέν. 

Σύσταση ενός «προοδευτικού πόλου!!» Με τα ασυνάρτητα ψηφία του μωσαϊκού να είναι τα εξής:το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, (σαν να λέμε τι θέλει η αλεπού στο παζάρι) το Σοσιαλιστικό Κόμμα και την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν. 

Το πόσο αξιόπιστο είναι το μόρφωμα αυτό; Η ιστορία διδάσκει. 

«Τα ίδια λέμε» είχε κάποτε πει ο επικεφαλής του πάλαι ποτέ κραταιού Γκολικού κόμματος Ερίκ Σιοτί!! Ποιο δηλητήριο ελοχεύει στην παρεγκφαλίδα του Ζιγκολό και πρωτεργάτη του ανίερου συνασπισμού; 

Η έκθεση της Λεπέν στις ευθύνες διαχείρισης ενός βαθιά συστημικού κράτους, που θα απαιτήσει την συνεργασία της με την αριστερά!! 

Παραλογισμοί; Αντιφάσεις; 

Μα αυτό ήταν πάντα το περιέχον από το περιεχόμενο του καπιταλισμού. 

Και με τον διάβολο θα συμμαχούσε αν επρόκειτο ν' αρμέγει επ' αόριστον τους λαούς. 

Κάτι που επιβεβαιώνει τον Μπέρναρ Σω (στο έργο του Για σας κυρία μου) όταν έγραφε πως μέτωπα αυτού του τύπου δια της αντιδιαστολής λόγων και έργων, ρίχνουν στην μαύρη απελπισία τους λαούς.

Και περί ποιων κυρίων ομιλούμε; Ιδού : 

Του κυρίου Μακρόν που: 

Υπερέβη τα εσκαμμένα όταν παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο -- γαργάρα άπαντες οι δημοκράτες-- πέρασε το ξήλωμα των ασφαλιστικων δικαιωμάτων των εργαζομένων (θυμάστε τα κίτρινα γιλέκα;) και που: ψήφισε μαζί με την Λεπέν το νέο χυδαιόγραμμα υπό την μορφή νομοσχεδίου για τη μετανάστευση στη Γαλλία! 

Του άλλου του υπερ--προβεβλημένου στην χώρα μας και τέως προέδρου του Γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Γκλικσμάν, ο οποίος ασκούσε δριμύα κριτική στον Μακρόν, γιατί δεν στέλνει όπλα στο μακελειό της Ουκρανίας!!!

Και το ερώτημα: 

Διατηρούν τριάντα χρόνων ιστορία τα ..προοδευτικά μέτωπα στην Γαλλία.. Πληγώθηκε μήπως η Λεπέν ο πατέρας της ή το σύστημα; Τυχαίο; Δεν νομίζω Τάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: