Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Με τον Λύτρα επί σκηνής..

  Κάθε ξέκωλο του τηλεοπτικού κατιναριού και άποψη Απόντων ηχηρά των ψυχιάτρων --πλην της γνωστης τηλεοπτικής καρικατούρας που καλείται Σούρας---κάθε γλάστρα της βιομηχανικής ψυχολογίας ή της δημοσιολογίας και κήρυγμα ηθικής. 


 

Επί σκηνής η τσίχλα της ενσυναίσθησης και όχι η Αριστοτέλεια σχέση αίτιου και αιτιατού. Ή του Νευτώνιου νόμου. Πως η δράση προκαλεί αντίδραση. Και βεβαίως το αποτέλεσμα του οφθαλμόν αντί οφθαλμού είναι πως αντί ενός θα έχουμε δύο τυφλούς αλλά: 

Ποιος ελέγχει το αίτιο για να κατανοήσει το αιτιατό; Αδιόρατες εγκεφαλικές νευρικές απολήξεις –13 δις στον αριθμό— ρυθμίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Που αν κάποιες από αυτές εκταθούν θα σπάσουν. Με τον κάτοχό τους να έχει ακαριαία μεταμορφωθεί σε τέρας. 

Το εν βρασμώ ψυχής, που η νομική επιστήμη έχει από γενέσεώς της αποδεχτεί ως άλλοθι απαλλαγής, το έχετε ξέκωλα ακούσει ποτέ; Προφανέστατα όχι. Διαφορετικά θα τελούσατε εν γνώσει πως η βία σέρνει πίσω της βία. 

Μα η βία δεν είναι αποκλειστικά βιολογική ηλίθιοι. 

Είναι και οικονομική. Η φτώχεια επί παραδείγματι. Και κοινωνική. Όταν οι κανόνες της επιβάλλουν την φυσική διαστροφή. Το παράδειγμα των δύο Μήτσων Μαμά 1 μαμά 2. Είναι πρόσφατο και χαρακτηριστικό. Και κατασταλτική. Πρωταγωνιστούντων των ενόπλων πραιτοριανών. Αλλά και πολιτική. Γιατί είναι η πολιτεία που σχεδιάζει δια των θεσμών το έγκλημα με τον δράστη να το διαπράττει. 

Κάποτε έστειλα έξη μήνες στο νοσοκομείο στήνοντας παγίδα σε ένα φρικιό, που αποπειράθηκε ν’ ασελγήσει εντός του σούπερ μάρκετ σ’ έναν—τον δεκάχρονο τότε-- από τους γιούς μου. Με την πρόεδρο να με απαλλάσσει πανηγυρικά αποφαινόμενη πως λίγα του έκανα. 

Ποιος εξ όλων υμών τους καταγγέλλοντες ως Κήνσορες – τραβάτε να μάθετε τι σημαίνει ο όρος-- κατά συνέπεια γνωρίζει τι ακριβώς προηγήθηκε του ξυλοδαρμού της συζύγου του Λύτρα με τις διαχεόμενες φήμες πως ήδη αυτός ήταν οικονομικά κατεστραμμένος με ευθύνη της; 

Ποια τα αίτια και ποιες οι συνθήκες της απροσδόκητης και απευκταίας έκρηξης ; 

Πληθώρα οι ειδήσεις των αδελφοκτόνων επί της διανομής μισού μέτρου γης. Με το μεγαλύτερο έγκλημα να είναι η ιδιοκτησία επί μιας εφήμερης ζωής. Σαν φλας. Ιδιοκτησία συναισθηματική ή συμβατική. Που ο πόνος για την απώλειά της στα καπιταλιστικά καθεστώτα είναι ισχυρότερος Φαρισαίοι ακόμη και εκείνου της μητέρας ή του πατέρα. 

Η βία ζώα είναι φυσικό επακόλουθο της δικαιϊκής αναξιοπιστίας. Στη μεταξύ υπέρ του δικαίου διαφορά με το δίκιο. 

Άντε λοιπόν γαμηθείτε σιχάματα του καθεστωτικού αποπροσανατολισμού. Που υποδύεστε σφυρίζοντας αδιάφορα τον Γερμανό τουρίστα σε περίοδο δύο αιματηρών πολέμων 

Στην Ουκρανία και τη Γάζα οι θάνατοι είναι για σας θέμα στατιστικής ενώ οι μεμονωμένες τύπου Λύτρα επιθέσεις χρήζουν αγχόνης.. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: