Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΊΧΕΣ ΠΑΝΣΟΦΕ ΜΑΡΞ

Ο .."αθεόφοβος" έγραψε πως : 

Η πρώτη γενιά δημιουργεί. Η δεύτερη προσπαθεί να συντηρήσει. Η τρίτη καταστρέφει. 

Μεταθέστε το στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα της απόλυτης υποταγής και του κοινωνικού ερειπιώνα. Και συγκρίνετέ το με τους πρώτους μεταπολιτευτικούς διαχειριστές της εξουσίας. Των οποίων βεβαίως είχαν προηγηθεί Πολυτεχνεία μιας πολιτικοποιημένης γενιάς.. 



Και συγκεκριμένα Παππού Καραμανλή που με τις όποιες πολιτικές μειονεξίες του ήταν αξιοπρεπής δεξιός. Και την πεφωτισμένη και δημοφιλή ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Ποια η σχέση μεταξύ των επιγόνων τους και αυτών. Ανίερη κάθε σύγκριση.. 

Του Καραμανλή δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε ακόμη και σατιρική αντιπαραβολή  ή απλή αναφορά. Του δε Αντρέα καθεστωτικά υβρίδια με τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, τον γιδοβοσκό. Ποιας άλλης χρείας απόδειξη θέλετε πλην ίσως τις ίδιες του τις θέσεις. Διαβάστε:

 «Δεν είμαι παράγοντας παιχνιδιών με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας (...) ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν θέλουν την πολιτική στο προσκήνιο, προτιμούν κόμματα προσώπων (...) υπερασπίζομαι το δικό μου μοντέλο απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα. Δηλαδή, δεν μπορεί κάποια media να έχουν κρύψει το ΠΑΣΟΚ επί τέσσερις μήνες (...) και ξαφνικά να έχουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο θέμα. Αυτό δεν είναι αυτονομία στην πολιτική». 

Να του επισημάνω πως δεν έχει πλάκα ν' αναφέρεται σ' ένα ΠΑΣΟΚ που επί της κατασυκοφαντημένης ηγεσίας Ανδρέα Παπανδρέου ουδείς διανοήθηκε πλην του ελεύθερου Ρύπου και της σκύλας του 984 με λυκόπουλα του Εβερτικού φασισμού, να αποκρύψει την παρουσία του. 

Και είναι ύβρις προς το πατριωτικό πρόσωπό του ο λόγος σου αυτός αστυκοποιημένε βλάχε. Που ούτε βλάχος είσαι ούτε αστός. Βρίσκεσαι στην ίδια ευθεία των ομάδων τύπου γιάφκας στην ΝΔ του Καραμανλή, που τον κατήγγειλαν για σοσιαλμανία επειδή: 

*κρατικοποίησε μια τράπεζα (την εμπορική του Μποδοσάκη) και την Ολυμπιακή του Ωνάση έστω και αν την τελευταία ο πανούργος μεγιστάνας την είχε υπερχρεωμένη σε δυο Καναδικές εταιρίες.

Και πότε ανακάλυψες τα «ισχυρά συμφέροντα» και την έλλειψη «αυτονομίας στην πολιτική» Από τους κοτζαμπάσηδες ως τα σήμερα υπό την σκιά της βουλής καθοδηγούσαν τα αντιλαϊκά νομοθετήματα, πλην εκείνων του δημιουργού του θρόνου που ως μη όφειλες κατέχεις. 

Αν έχεις τα πολιτικά @ρχ#δια βγες φόρα παρτίδα και κατονόμασέ τα. 

Αλλά μάλλον δεν απαιτείται. Έχεις κατά 70% δια της ψήφου σου στην βουλή υπερψηφίσει τα προερχόμενα εκ του βρύξελλου δεσμά της αιχμαλωσίας του λαού..Οταν ο πολιτικός σου πρόγονος καλούσε σε εξεγέρσεις και αντιμετώπιζε επιτυχημένα τους Τούρκους στο Αιγαίο. Όχι και η μυλωνού τα μούτρα της με τους πραματευτάδες ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: