Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

 Παρήλθε ένα δεκαπενθήμερο προεκλογικών συγκρούσεων, με διακύβευμα το πόθεν έσχες, και τι έσχες τέλος πάντων, ο καθείς εκ των δύο μονομάχων. 

Στη σκιά των πρωταγωνιστών η ακρίβεια, που όμως γλιστρούσε υποδόρια δια των άθλων του Ηρακλή, συγνώμη του πρωθυπουργού. 


 

Ξέρετε ΠΑΣ (αλλα ότι partout) και ΠΑΣ Γιάννενα, αλλά και φορολογικούς τύπου Χαλκίδας ελέγχους, από τα πρωτοπαλίκαρα της δεξιάς συμμορίας. 

Μούγκα στη στρούγκα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τιμές πολυτελείας. 

Άκρα του τάφου σιωπή για τα Φαραωνικά τιμολόγια της ηλεκτροδοσίας.

Ένοχη σιωπή για την δραματική κατάσταση του ΕΣΥ εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης. Και για την ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων αλλά και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στον λαό. 

Στρουθοκαμηλισμός για την αιχμαλωσία της χώρας  από τον Γερμανό που σφυρίζει αδιάφορα εξαγοράζοντας μπιρ παρά όλη τη χώρα ως τουρίστας σε περίοδο νεοκατοχής. 

Λέξη για την Γάζα με τον Νιετανιάχου να ..γαζώνει και να ράβει νεκροκούστουμα στον αιματοβαμμένο Παλαιστινιακό λαό. 

Σιγή ιχθύος για τους Αγγλοσάξωνες και τον φλούφλη Μακρόν που σπρώχνουν τον κόσμο στην ολική ανθρωποκαταστροφή. 

Έναντι αυτών τι; Ανθ' ημών Γουλιμής!! Ζουμ το τηλεοπτικού φακού στα ξέκωλα των παραλιών..Λες και ξεπήδησαν ως καρτούν από τα realities και τα πάνελ της κλειδαρότρυπας. 

Και όπως συχνά επαναλαμβάνουν οι σμπίροι αυτοί-- όταν θέλουν να κατακεραυνώσουν καποιον καλεσμένο τους που εκτρέπεται των νεοταξικών κανόνων τους--, πράγματι είμαστε στο 2024 ρεμάλια. 

Που ευτυχώς-- ακόμη-- στον κόσμο τα φύλα και οι πολιτικές είναι δύο. Άνδρες γυναίκες καπιταλισμός σοσιαλισμός. Εκτός και αν το τρίτο είστε εσείς ή οι κληρικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: