Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

 Λεφτά υπάρχουν !!! Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα πως η προεκλογική διαφήμιση στο facebook ήταν υποβαθμισμένη, κυρίως εξαιτίας της απόφασης της Meta να υποβαθμίσει στη ροή τις προεκλογικές ειδήσεις. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Google. Την τελευταία εβδομάδα η Ελλάδα εκτινάχθηκε στις προεκλογικές δαπάνες των ευρωεκλογών, με τη ΝΔ να προηγείται όλων των κομμάτων, ακόμη και ευρωπαϊκών. Έως και τις 5 Ιουνίου δαπάνησε 224.000 ευρώ σε διαφημιστικά βίντεο

 

Δεκάδες εκατοντάδες ψεύτικοι λογαριασμοί αφαιρέθηκαν από το διαδίκτυο. Λογαριασμοί από προγράμματα  τεχνητής νοημοσύνης που υπερασπίζονταν τις θηριωδίες του ισραηλινού στρατού, με στόχο την ενίσχυση της θεωρίας περί αντισημιτισμού στις καταλήψεις πανεπιστήμιων των ΗΠΑ. 

Η Meta δήλωσε πως οι λογαριασμοί σχετίζονταν με την εταιρεία μάρκετινγκ Stoic που όπως αποκάλυψαν οι New York Times, προσελήφθη από την κυβέρνηση του Ισραήλ που πλήρωσε 2 εκατ. δολάρια για την καμπάνια υποστήριξης. 

Σε σκηνοθεσία της ΕΛΑΣ.. Αυτή τη φορά, το διαφημιστικό βιντεάκι της κρατικής ασφάλειας «διπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση καταλήψεων» σε Εξάρχεια και Κυψέλη έμεινε στα αζήτητα για την πλειονότητα των ΜΜΕ.
 
 Προβλήθηκε ολόκληρο όπως εστάλη σκηνοθετημένο με πολιορκητικούς κριούς και περί τους 50 ΜΑΤατζήδες, διμοιρίες και κλούβες από την αστυνομία μόνο στα πιο ευνοημένα, υποταγμένα στο Μαξίμου μίντια. Ίσως επειδή στα άλλα έμαθαν πως η επιχείρηση έγινε σε άδεια κτίρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: