Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

 Πάρτη  δια των εκβιαστικών αυξήσεων έχουν στήσει. Αρνείσαι; Στον σκουπιδοφάγο του πολιτισμικού μας νεροχύτη..  Καλά σας κάνουν. Ο τζάμπας πέθανε.. Τον καπιταλιστικό παράδεισο δεν θέλατε; Δεύτε λάβετε το .."φως" του.. Επί της ..επουράνιας όμως ζωής κατά το θρησκευτικό μας δόγμα..



Αποκαλυπτικά στοιχεία για το κερδοσκοπικό «πάρτι» που έχουν στήσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στις πλάτες των πελατών τους παρουσιάζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, επικαλούμενη καταγγελίες καταναλωτών. 

Όπως αναφέρει η οργάνωση, παλαιοί ασφαλισμένοι με συμβόλαια ισόβιας ή μακροχρόνιας διάρκειας έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις της τάξεως του 12% έως 15%(!), καλούμενοι είτε να αποδεχτούν τις αυξήσεις είτε να βρεθούν ξαφνικά «ξεκρέμαστοι», μετά από χρόνια καταβολής εισφορών στις ιδιωτικές εταιρείες. 

Μάλιστα, η ΕΚΠΟΙΖΩ εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες μεθοδεύουν την ακύρωση των μακροπρόθεσμων συμβολαίων, προωθώντας ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια «στα οποία δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για το ύψος του ασφαλίστρου και την έκταση των παροχών». 

Σημειωτέον δε ότι με νόμο του 2022 ο δείκτης αναφοράς για τις αυξήσεις των ασφαλίστρων προσδιορίζεται από έναν ιδιωτικό φορέα, τον ΙΟΒΕ. 

Άλλες σοβαρές καταγγελίες καταναλωτών κάνουν λόγο για άρνηση καταβολής αποζημιώσεων για εξετάσεις ή επεμβάσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Όπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι ασφαλιστικές «συχνά επικαλούνται ότι τα υλικά των επεμβάσεων δεν περιλαμβάνονται στην λίστα παροχών που καλύπτουν, με αποτέλεσμα να αποζημιώνουν μόνο ένα μέρος αυτών», ενώ σε άλλες περιπτώσεις δίνουν προφορική μόνο προέγκριση για επεμβάσεις, την οποίαν κατόπιν αναιρούν. 

Τέλος, η καταναλωτική οργάνωση επισημαίνει ότι συχνά παρατηρείται «μεγάλη απόκλιση μεταξύ των τιμών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στα ιδιωτικά νοσοκομεία για τις δαπάνες νοσηλείας και τις αμοιβές εν γένει, και αυτών που ισχύουν στη δημόσια ασφάλιση». 

 Καταγγελίες ενδεικτικές του τι σημαίνει η παράδοση ενός κοινωνικού αγαθού, όπως η ασφάλιση, στα «κοράκια» του ιδιωτικού τομέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: