Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΒΓΕΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΔΕΣ ΕΡΧΟΜΑΙ;

 «Ενας μικρός αριθμός πολυεθνικών εταιρειών... ασκούν σημαντική εξουσία στα πολιτικά και νομικά πλαίσια στα οποία δραστηριοποιούνται και εμποδίζουν κανονισμούς δημοσίου συμφέροντος που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα περιθώρια κέρδους τους». 


 

Ποιος τα δηλώνει αυτά ; Όχι κάποια άναρχα μαυροκόκκινα έντομα.. Αλλά ο ΠΟΥ. Ναι περί του ιδίου πρόκειται που παραπέμπουν τα ακρωνύμιά του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Πρόκειται για διαπιστώσεις που δημοσιεύονται σε πρόσφατη έκθεσή του και που: Προσθέτει ότι εταιρίες συνδεόμενες με το κάπνισμα και το αλκοόλ και τη βιομηχανία τροφίμων, ευθύνονται για πάνω από 2,7 εκατομμύρια θανάτους τον χρόνο μόνο στην Ευρώπη. 

Άλα τις !!! Πως το γράφω εγώ συχνά; Πως το καθεστώς σχεδιάζει ως ηθικός αυτουργός το έγκλημα με τον φυσικό --τον ομιλούχο-- να το διαπράττει. 

Γράφει και κάτι άλλο.. Ότι όσες προσπάθειες γίνονται για τον περιορισμό τους - με γνώμονα πάντα τις «απώλειες» του κεφαλαίου βρίσκουν μπροστά τους τις συνεχείς παρεμβάσεις των επιχειρηματικών ομίλων, που δεν δέχονται να πειραχτεί ούτε σεντ από τα κέρδη τους. 

Καλό το ηθικοπλαστικό παραμύθι σου ΠΟΥ αλλά κρύβεις τον δράκο Που δεν είναι άλλος από το ότι μόλις πρόσφατα υπερψηφίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο ότι τα λόμπι αποτελούν συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας ενώ τα συνδικάτα των εργαζομένων όχι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: