Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Μύθος η τεχνητή νοημοσύνη

 Παραμύθι με δράκο την κοινωνική άγνοια. Που όμως το είχε αποσυνθέσει ο διάσημος Ρώσος σκακιστής Σπακάρωφ όταν αναμετρήθηκε με τον τότε πανίσχυρο υπολογιστή και τον κατατρόπωσε. Γιατί οι επιρρεπείς στα χολυγουντιανά σενάρια χάφτες καταπίνουν τις τερατολογίες αμάσητες. Διαφορετικά θα πρόσεχαν τι είπε ο Σπακάρωφ. "Αποκωδικοποίησα τον προγραμματισμό του μετά τη πρώτη ώρα του παιχνιδιού.!" Τόσο απλό κι ας ακούγεται περίπλοκο. Δεδομένου πως ανθρώπινη δημιουργία ήταν. Και ποτέ το δημιούργημα δεν θα σηκωθεί ψηλότερα από τον δημιουργό, όπως ποτέ τα αγγουράκια δεν θα γαμήσουν τον μανάβη.. Μην πανικοβάλεστε..

 


....................

Είναι ωστόσο χρήσιμη κι ας φαίνεται περίπλοκη

Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο ή άσχετο με την καθημερινή μας ζωή, αλλά η κατανόηση της λειτουργίας της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια είναι προς όφελός μας, σημειώνει η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET. Δασκαλάκης (ΜΙΤ): 

Δεν πρέπει να χάσουμε το τρένο της AI Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τις εταιρείες να προστατέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα και να ανιχνεύσουν απειλές. 

Όμως, την ίδια στιγμή, οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία για να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές απάτες και επιθέσεις. Οι εγκληματίες θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά..σημειώνω εγώ...

Γνωρίζοντας λίγο περισσότερα γι’ αυτό, μπορούμε να προστατευτούμε καλύτερα και να είμαστε πιο προσεκτικοί online. : 

Δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια 

Κατά την τελευταία καταγραφή, υπήρχε έλλειψη περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 348.000 στην Ευρώπη και 522.000 στη Βόρεια Αμερική. 

Οι εταιρείες χρειάζονται εργαλεία για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα του προσωπικού που διαθέτουν και να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με την ανάλυση απειλών και την αποκατάσταση ελλείψει εξειδικευμένων συναδέλφων. 

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, και να εντοπίζει μοτίβα που μπορεί να διαφεύγουν από τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: