Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 Εξοργίζομαι με τις μαλακίες.. Στη μεταξύ δύο φλούφληδων επί θρησκευτικού περιεχομένου κόντρα ακούστηκαν ένθεν κακείθεν οβιδιακές παπαριές…

Με τον Καραγιάννη να υπεραμύνεται των θαυμάτων – επικαλούμενος τους αποδημίσαντες προ δεκαετιών αγίους που επιστρέφουν απαιτώντας την αλλαγή χρώματος αμφίων, δεν ξέρω αν και το πατρόν, στο σκήνωμά τους—και τον Τατσόπουλο να υπεραμύνεται του δικαίου και της ελευθερίας μιας φασιστικής ευρώπης, που έχει αιχμαλωτίσει την χώρα του.

 

Είναι σαν να λέμε πως καίγεται το κρουαζιερόπλοιο κι οι αξιωματικοι έπιασαν δύο χαρτοκλέφτες στο καζίνο..

Προς επίρρωση δε του --ως προς την Ευρώπη --υψιπετούς πολιτισμού, επικαλέστηκε ένα μοναδικό και σπουδαίο βιβλίο που το κατονόμασε ως Ελεύθερη Νομαρχία, δια το οποιου πράγματι στηλιτεύεται η πολυσχιδής και κατακριτέα δράση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας στα προεπαναστατικά χρονια. 

Για ν’ αποδειχτεί πως ο Τατσόπουλος έχει τόση σχέση με ότι καθ’ υπόθεση εργασίας διάβασε όση το κουνούπι που με υπομονή και σάλιο γαμάει τον ελέφαντα. 

Πρώτον το βιβλίο δεν καλείται ελεύθερη νομαρχία αλλά ελληνική νομαρχία. 

Η ανίερη ιεροσύνη της οποίας έμμισθος υποθέτω διάκονος είναι ο Καραγιάννης, έχει επιβάλλει την λογοκρισία του, με συνέπεια να υπάρχει ως υποσημείωση στα σχολικά βιβλία της τρίτης λυκείου αναφερόμενο λακωνικά ως εξής: 

«υπάρχει και αυτό το βιβλίο» 

Ως να επρόκειτο περί τηλερομάντσου. 

Τρίτον δεν τυπώθηκε  επί ..παπύρων  ανόητε Τατσόπουλε, αλλά έχει εκτυπωθεί με στοιχειοθεσία και πιθανότερος τόπος επεξεργασίας και παραγωγής του θεωρείται η Ιταλία.  Και εν κατακλείδι είναι ημιτελές αφού τελειώνει ως εξής: «Κρύψε τα φύλλα κάποιος έρχεται».. 

Για να επικυρωθεί  και δι ενός ακομη μέσου, ο χυδαίος ρόλος της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και βεβαιως πως όλα τότε τάσκιαζε η φοβέρα και πλάκωνε η σκλαβιά, ευρωπαίε Τατσόπουλε και κάθε Τατσόπουλε. 

Ποιο είναι το συμπέρασμα εμού του ιδίου εκ της μάνας Ανατολής καταγόμενου ; Πως αμφότεροι είναι καρ@γκι&ζηδες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: