Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑ

 Ρεπορτάζ για τα ελληνικά μίντια στη γερμανική εφημερίδα Taz αναδεικνύει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Με αφορμή την πρόσφατη απεργία στα ΜΜΕ, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως δεν απήργησαν όλα τα ΜΜΕ, δείχνοντας ότι υπάρχει «μια ύπουλη διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και μέσων ενημέρωσης». Για το «κατεστραμμένο τοπίο», όπως το χαρακτηρίζει, αιτία είναι η κρατική επιδότηση μέσω διαφήμισης των Μέσων. 

 


Το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτεί πλέον και την κρατική διαφήμιση, με κονδύλια που κατευθύνονται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιτυγχάνοντας την πλήρη υποταγή τους. Για την καμπάνια «αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών» θα δοθούν από αυτό 3,88 εκατ. ευρώ. Τα ελεγχόμενα μίντια, πριν καν πάρουν τα λεφτά αυτά, «διαφήμισαν» την κυβερνητική απόφαση για τη «διασύνδεση ταμειακών μηχανών» με τα έτοιμα γραμμένα ρεπορτάζ στα non-paper  του υπουργείου Οικονομίας.

Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, όπως διαβάσαμε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις για τις νέες παραγωγές της επόμενης σεζόν στο ΕΚΟΜΕ. Το Κέντρο καταργείται και έως τον Σεπτέμβριο του 2024 δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση ενίσχυσης. Η ενοποίηση αλλάζει τα δεδομένα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: