Τρίτη 7 Μαΐου 2024

ΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ..

 


1818 Γεννιέται στην πόλη Τριρ της Πρωσίας ο Καρλ Μαρξ. (Με τους λαούς να τον ευγνωμονούν για την προσφορά του και τις ελίτ να τρέμουν στο άκουσμά του)


1821 Πεθαίνει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, αιχμάλωτος των Βρετανών, ο Γάλλος επαναστάτης, στρατηγός και κατόπιν αυτοκράτορας της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης. (Ναι περί του ιδίου πρόκειται που τα στερνά δεν τίμησαν τα πρώτα του γιατί είδε τη σκιά του για μπόι)

1955 Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας γίνεται κυρίαρχο κράτος καθώς τερματίζεται και επίσημα η συμμαχική κατοχή. Την ίδια μέρα, η χώρα μπαίνει στο ΝΑΤΟ.(υπό την κάλυψη του οποίου αρνείται ως τα σήμερα τις αποζημιώσεις και την απόδοση των ληστευθέντων στην ελλάδα..)

1961 Ο Αλαν Μπάρτλετ Σέπαρντ γίνεται ο πρώτος Αμερικανός κοσμοναύτης που ταξιδεύει στο Διάστημα (δεύτερος στον κόσμο, μετά τον Σοβιετικό Γιούρι Γκαγκάριν).

1981 Ο 27χρονος Ιρλανδός και ήρωας Μπόμπι Σαντς (πολιτικός κρατούμενος, εκλεγμένος βουλευτής και μαχητής του ΙΡΑ) πεθαίνει στις φυλακές Λονγκ Κες της Βόρειας Ιρλανδίας, ύστερα από απεργία πείνας, που κράτησε 66 μέρες.

1999 Πεθαίνει ένας εκ των ελαχίστων ηθοποιός ποιούσε ήθος ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

2010 Εκατοντάδες χιλιάδες λαού απεργούν και διαδηλώνουν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Με στόχο την ανακοπή της λαϊκής ανάτασης και τη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος, προβοκάτορες επιτίθενται και πυρπολούν υποκατάστημα της Μαρφίν, δολοφονώντας τρεις ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: