Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

ΤΙ ΕΣΤΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ..........

 Αναπαλαιωμένη βιτρίνα ενός βόθρου με σκατά 

.....................




Ο αντίποδας του πατριώτη με τον εθνομηδενιστή το alter ego του. Πρόσωο διπλής όψεως. Σαν τον Ιανό. Μην ενθουσιαζεστε. Είναι η ζωώδης ανθρωπίδα του οποίου η αταβιστική συμπεριφορά ανιχνεύεται στο αρχετυπικό παρελθόν όλων μας. 

Πότε; 

Όταν η επιβίωση εξαρτάτο από την άγρα, την τροφοσυλλογή, τον φόβο προς το υπερφυσικό και τον θανάσιμο ανταγωνισμό. 

Για τον φασίστα η κοινωνία είναι ζούγκλα όπου επιβιώνει ο ισχυρότερος. Αν ο ίδιος δεν είναι ο ισχυρός προσκολλάται δια της θρασυδειλίας του στην αγέλη του ισχυρότερου.  Άρα συστρατεύεται με όποιον απορρίπτει την κοινωνική ζούγκλα 

Οπαδίτης και μισάνθρωπος. Κι ως εκ τούτου ρατσιστής (ειδικώς αντισημίτης ή ισλαμοφοβικός). Είναι εθνικιστής διότι μισεί τις πατρίδες των άλλων ακριβώς επειδή μισεί τους ανθρώπους που το είδωλό τους δεν είναι ο καθρέφτης του. 

 Συχνά υποδύεται για λόγους δόλιους τον χριστιανό. Αγαπάει δε τον πλησίον του όσο ο Χίτλερ τους Εβραίους. 

Κι όσο από τα ελληνικά γράμματα ; (Λέγε με Γεωργιάδη..) 

Καταλαβαίνει ό,τι οι δεισιδαίμονες από αιτία και αιτιατό. 

Ως μελανοχίτων κυκλοφορεί εντός του πλήθους μα με γραβατα και κοστούμι ή ταγέρ στα σαλόνια των Ομίλων.


 

Φρικτός Νοσφεράτου που όταν δεν σφάζει τις άναστρες νύχτες με μαχαίρι μετανάστες ή φτωχοδιαβόλους, σφάζει σε μαζική κλίμακα ολόκληρους πληθυσμούς, με βομβαρδισμούς και εισβολές..

 Κατόρθωσε έτσι την εποχή της απόλυτης βλακείας το ακατόρθωτο. Να είναι εκ παραλλήλου το σύστημα και το αντισύστημα, ως εναλλακτική το ένα του άλλου για τον ίδιο σκοπό: 

Την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.. Αυτόν στέλνει το δικαστικό καθεστώς της βιομηχανίας των αντιαπεργιακών αποφάσεων να ενταχθεί μεταξύ μας.. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: