Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΟΙ ΜEETOΟ--ΟΥΔΕΣ

 Τραβούν το σχοινί και θα σπάσει οι Meetoo-ούδες υπό την σημαία της πολιτικά ασυνάρτητης Μπεκατώρου.. Εκτός από τα πανιά ο αέρας φούσκωσε και το μυαλό της. Αλλά ο αέρας είναι δανεικός.. 

 


 

Σε μια επιστροφή μου από το Παρίσι και κατά την είσοδο στο αεροσκάφος, πρόσεξα ότι ο κυβερνήτης ήταν γένους θηλυκού. Για να κάνω στην κυρία που με συντρόφευε σχόλιο αρνητικό. Δυστυχώς στα Γαλλικά. Και εξερράγη ο αρσενικού γένους – ελεκτέο αυτό—φροντιστής αεροσυνοδός. 

«Γιατί κύριε είστε φαλλοκράτης ;» 

Είμαι όσο σνομπ απαιτούν οι συνθήκες όταν αυτές προβλέπω πως θα μου ανεβάσουν θερμοκρασία και πίεση. «Ακριβώς» του αποκρίθηκα για ν’ αποφύγω την σύγκρουση μ έναν μαλάκα. Έτσι κι αλλιώς είναι θέμα αριστοκρατικής ηδονής να σε βρίζει ένας ηλίθιος εντός ή εκτός αεροσκάφους. Μπορεί και να είναι έλλην πανελίστας!! ΄΄

Όμως αυτός προεκτάθηκε: 

«Στη χώρα που βρίσκεστε η γυναίκα είναι πρόσωπο σεβαστό» μου απάντησε με ύφος κήνσορα. (ο φύλαξ της ηθικής και των εισοδημάτων της ολιγαρχικής περιουσίας των ρωμαίων κατά την αυτοκρατορία τους). Κι επειδή κατά την άποψή μου ότι πέφτει κάτω κάνει θόρυβο αποφάσισα να το σηκώσω: 

«Άκου να σου πω παλιομαλάκα»-- και το μαλάκας είναι πλέον όρος διεθνής γιατί το κατάλαβε γουρλώνοντας τα μάτια. 

«Τον τεχνικό όρο υδραυλικό σύστημα τον γνωρίζεις ως διαδικασία» τον ρωτώ, με την κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη να παρακολουθούν τον διάλογο, από την ανοιχτή πόρτα του πιλοτηρίου. Και εξακολούθησα πάνω στην σιωπή του γιατί προφανώς αγνοούσε την απάντηση. 

«Πρόκειται περί του πολλαπλασιαστή ισχύος και αν αυτό υποστεί την οποιαδήποτε βλάβη θα χρειαστεί η μυϊκή ισχύς τουλάχιστον τριών ανδρών για να ελεγχθεί το αεροσκάφος!!.. 

Βρίσκεις πως την έχει αυτή και όποια αυτή; Σβήσε τη μηχανή του αυτοκινήτου της και πες της να στρίψει εν στάση το τιμόνι ή να πατήσει φρένο..» κατέληξα για ν ακούσω κατάπληκτος την κυβερνήτη να παρεμβαίνει σημειώνοντας πως είχα δίκιο αλλά: 

«Αυτό δεν σημαίνει πως η γυναίκα δεν είναι πρόσωπο σεβαστό» πρόσθεσε. 

Η ευκαιρία μου ήταν: 

«Την παρατήρηση να την είχατε κάνει σ’ αυτή την ψυχανώμαλη πρωτοπόρο του κινήματος των φεμινιστριών, σύζυγο του επίσης ψυχανώμαλου υπαρξιστή Σάτρ, μύστη του ανάπηρου σώματι και ψυχή Κιέρκεγκορ και δική σας. Αυτής που κατέστρεψε δια του κινήματος της εξομοίωσης και όχι της ισότητας τις γυναίκες με τη συγγραφή του «δεύτερου φύλλου της». 

Αυτή που λίγο πριν το τέλος της ζωής της και σε συνέντευξή της, ζήτησε δια μέσου της Φιγκαρό, κατόπιν εορτής ή καταστροφής, από τις γυναίκες συγνώμη, γιατί νομίζετε. 

Επειδή κατά τον περίπατό της με τον Σάτρ σε ένα από τα άπειρα πάρκα του Παρισιού, άκουσε έναν νεανικό διάλογο κατά τον οποίο: το κορίτσι απαιτούσε από το αγόρι να της πιστοποιήσει πως ο θόρυβος πίσω από μια συστάδα θάμνων δεν τους απειλούσε. Για να της απαντήσει το αγόρι να πας εσύ!! Κι εγώ φοβάμαι!!» 

Ποτέ έτσι, δόλια ή από άγνοια μου είναι παντελώς αδιάφορο, δεν έγινε αντιληπτή η διαφορά μεταξύ εξομοίωσης και ισότητας. Συνέπεια αυτού ήταν να κατακρίνεται ο συνοδός της Κυριακής των Αγίων Αναργύρων γιατί δεν παρενέβη !! Γιατί απλώς φοβόταν.. η μήπως ήταν ομοφοβικός;

Δώρο στον καπιταλισμό είναι αυτού του τύπου τα κινήματα. Απόδειξη πως τα υιοθετεί άνευ ετέρου. Ακρωτηρίασε επί παραδείγματι τον άνδρα παρεμβάλλοντας την γυναίκα στην παραγωγή αλλά: Δεν υποχρεώθηκε από το σύστημα να προσθέσει έναν μισθό. Διαίρεσε δια δύο εκείνον του ανδρός που κάποτε συντηρούσε την οικογένεια. Ναι περί αυτής, της σημερινής, της διαλυμένης αναφέρομαι.

Να το βουλώσουν έτσι οι ..Μυτούδες της υψηλής μύτης και της χαμηλής πολιτικής όσφρησης .. Γιατί το τυρί το είδαν την φάκα δεν είδαν !! Κι από πρώτο φύλλο έγιναν δεύτερο..Επειδή η φύση σιχαίνεται τις όποιες παρεκτροπές. Και η αντιστροφή ρόλων είναι μία από αυτές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: