Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

 Ποια αστρολογία!! Πού' σαι ρε Τσιφόρε να δεις τους απογόνους του Κορτέζ που χλεύαζες... Τώρα τα είδα και τα άκουσα όλα.. Μια κότα θυσιάστηκε χθες, Τετάρτη, στη μεξικανική Γερουσία για να προσφερθεί το αίμα της στον προκολομβιανό θεό της βροχής Τλάλοκ, μια τελετή που προκάλεσε κύμα αγανάκτησης. Γιατί αδέλφια; Η θυσία σε μια ευφυή κόλαση θα ήταν απείρως καλλίτερη από έναν πληκτικό και ηλίθιο παράδεισο..


 

Η πρωτοφανής σκηνή μεταδόθηκε από τα κοινοβουλευτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως διακόπηκε όταν ένας συμμετέχων, με φόντο ήχους τυμπάνων, έκοψε το λαιμό του πτηνού και συγκέντρωσε το αίμα του σε ένα δοχείο. 

 Η τελετή είχε οργανωθεί από τον γερουσιαστή Αντόλφο Γκόμες, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Morena, και είχε ανακοινωθεί από τα θεσμικά δίκτυα της Γερουσίας. 

Όμως το βράδυ οι επικεφαλής του σώματος αποστασιοποιήθηκαν απ' αυτή την πρωτοβουλία, ρίχνοντάς την ευθύνη μόνο στο συγκεκριμένο γερουσιαστή. 

Η νομοθετική εξουσία «δεν εγκρίνει με κανένα τρόπο τα αναφερθέντα γεγονότα και θα λάβει τα αρμόζοντα πειθαρχικά μέτρα έναντι του υπεύθυνου γερουσιαστή», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: